Най-скъпоплатените турски актьори – Вестник TV Сага

Талантливи, привлекателни и следвани от милиони почитатели в социалните мрежи, през последните години популярните турски артисти се утвърждават като гаранция за успех на проектите с тяхно участие и напълно очаквано възнагражденията им достигат до все по-колосални суми. Ето кои са най-скъпоплатените актьори от южната ни съседка през настоящата година:

С хонорар, възлизащ на 800 хиляди турски лири за епизод, звездата на турското кино Къванч Татлъту за поредна година оглавява класацията. Световноизвестният красавец е сочен и за най-богатия актьор в своята родина, а състоянието му се оценява на 15 милиона долара. Татлъту инвестира приходите си от рекламни договори, телевизионни и интернет проекти основно в недвижими имоти, като вече притежава къщи и земеделски площи както на територията на Турция, така и във Великобритания и САЩ.

В момента Къванч работи по новата криминална драма „Семейство“, в която негова партньорка е талантливата Серенай Саръкая. Създателите на продукцията си поставят амбициозната задача да повторят успеха на абсолютния хит „Ямата“. Междувременно многобройните фенове на актьора с нетърпение очакват и премиерата на филмовата лента „Последно повикване за Истанбул“, в която той отново застава редом до Берен Саат, 13 години след финала на обичаната сага „Забраненият плод“.

Къванч и Серенай ще влязат в образите на мафиот и психоложка

Трима известни актьори си поделят второто място с възнаграждения от 500 хиляди турски лири за серия – Енгин Акюрек, Серенай Саръкая и Демет Йоздемир. Акюрек, който в момента очарова българските зрители в ролята на принципния и решителен Санджар от „Дъщерята на посланика“, се радва на все по-голяма международна популярност, след като през 2022 г. написа сценария и изпълни главната роля в първата оригинална турска продукция за дигиталната платформа Disney Plus – „Бягство“. До седмици трябва да се състои премиерата на най-новия телевизионен проект с участието му – драматичният сериал „Моето име е Фара“, римейк на американския криминален хит „Чистачката“, в който негова екранна партньорка ще бъде очарователната Демет. Така четиримата най-желани от продуцентите и най-скъпоплатени актьори в Турция ще се окажат преки конкуренти за зрителския интерес през новия телевизионен сезон.

Енгин Акюрек и Демет Йоздемир са една от най-очакваните екранни двойки за 2023 г.

На третата позиция се класират младите красавици Ебру Шахин и Ханде Ерчел, които получават по 300 хиляди турски лири на епизод. Новите проекти и на двете ослепителни актриси вече са известни. Ебру, която изуми почитетелите си с образа на решителна жена воин в иновативната историческа продукция „Легенда“, скоро ще партнира на харизматичния Биркан Сокулу в любопитен сериал, озаглавен „Извор на живот“, чийто сюжет ще представи историята на мъж, който не остарява.

Ебру Шахин
Ебру Шахин

След многобройни слухове и спекулации наскоро Ханде обяви, че е приела да се включи в интернет поредица на Disney Plus, в която ще влезе в образа на русалка. За неин партньор се спряга известния й колега Джан Яман. На финалната права са и преговорите й за участие в телевизионната поредица „Двама непознати“, където за втори път след „Любовта не разбира от думи“ ще се срещне на снимачната площадка с Бурак Дениз.

Бурак Дениз и Ханде Ерчел
Почитателите на Бурак и Ханде се надяват отново да видят своите любимци заедно на екран

Ибрахим Челиккол, Бирдже Акалай и Неслихан Атагюл са актьорите, които могат да се похвалят с хонорари от 250 хиляди турски лири за серия. През последните месеци Ибрахим и Бирдже, чието емблематично партньорство в криминалната сага „Черно-бяла любов“ завладя сърцата на зрители от цял свят, отново работят заедно. Те изпълняват главните роли в изключително успешния сериал „Полетът на птицата“, който съвсем скоро се очаква да се завърне с втори и трети сезон в дигиталната платформа „Нетфликс“.

Ибрахим Челиккол, Бирдже Акалай
Ибрахим и Бирдже често демонстрират прекрасните си приятелски отношения зад кадър

Неслихан – една от най-обичаните и известни турски актриси, благодарение на запомнящото си представяне в незабравимата сага „Черна любов“, осъществи грандиозно завръщане в киноиндустрията след няколкомесечната си борба с коварно заболяване. Тя изпълнява главната роля в поредицата „В края на нощта“, в която партнира на съпруга си Кадир Доулу, а междувременно се включи и в дългоочакван комедиен филм – съвременна адаптация на турската класика „Ах, Белинда“ (1986 г.).

Кадир Доулу и Неслихан Атагюл
Съпрузите Кадир и Неслихан са екранни партньори за втори път след хитовия сериал „Двете лице на Истанбул“, по време на който се заражда любовта им

Младите надежди на турското кино – Мерт Рамазан Демир и Афра Сарачолу заемат петата позиция с възнаграждения от 100 хиляди турски лири за един епизод. Двамата си партнират в семейната драма „Рибарче“, която за отрицателно време се превърна в един от най-гледаните и продавани турски сериали през последните години. Сюжетът на поредицата е базиран на реални събития и проследява историята на богатия плейбой Ферит, който е принуден от семейството си да се ожени за скромната, но своенравна девойка Сейран.

Мерт Рамазан Демир и Афра Сарачолу
Мерт и Афра бързо се превърнаха в новите любимци на почитателите на турски поредици

Най-обсъжданите турски сериали (февруари)

Източник: tvsaga.com

Сподели