Най-обсъжданите турски сериали (февруари) – Вестник TV Сага

Платформата DigiLUp представи класация с най-обсъжданите турски сериали в социалните мрежи. Научете кои са 10-те най-коментирани сериали в интернет.

10. Втори шанс

Излъчването на младежката поредица  „Нека животът дойде както си знае” или „Втори шанс” започва през юли м.г. Първите епизоди на сагата не постигат очаквания рейтинг, дори се обмисля заснемането на финал, но неочаквано зрителският интерес се увеличава и до момента в Турция са показани 29 епизода.

В центъра на сюжета е мафиота Сади Пайашлъ, който решава коренно да промени своя живот. Назначен е за учител по география в гимназия, а пътят му се пресича с този на петима младежи.

Главните роли в сагата са поверени на Ертан Сабан, Йозге Йозберк, Деврим Йозкан и Нилсу Берфин Акташ.

  1. Прощално писмо

Драматичната сага събира на екран звездите на турското кино Нургюл Йешилчай и Селим Байрактар (Едип – „Малки убийства”). Нургюл вдъхва живот на Аланур, която в младежките си години има връзка със Зия (Байрактар).

Двамата се разделят само с прощално писмо, а години по-късно пътищат им отново се пресичат, когато децата им Мехмет (Емре Къвълджъм) и Аслъ (Рабия Сойтюрк) се влюбват.

Бену Йълдъръмлар изпълнява ролята на Шехер – съпругата на Зия, която в миналото е станала причина за края на връзката му с Аланур. Сега Шехер ще направи всичко по силите си, за да раздели своя син от дъщерята на съперницата си.

8.Братя и сестри

братя и сестри

Вече трета година драматичната поредица приковава вниманието на зрителите и се радва на висок интерес от тяхна страна. Сериалът проследява съдбата на Кадир, неговият брат Йомер и сестрите им Асие и Емел.

Четиримата са изгубили родителите си и се опитват да започнат нов живот, уповавайки се един в друг. Въпреки възходите и паденията, те остават заедно, докато истината за смъртта на родителите им не става известна.

В сериала участие имат Джелил, Наалчакан, Халит Йозгюр Саръ, Аху Яту, Джунейт Мете и Су Бурджу Язгъ Джошкун.

7.Алпарслан

алпарслан

Централният персонаж в сагата е поверен на обичания у нас актьор Баръш Ардуч. Екранният му герой Алп Арслан е син на Чагри и племенник на Тугрул, основателите на Селджукската империя. Като техен наследник Алп Арслан управлява от 1063 до 1072 г. и превръща империята в една от най-могъщите за своето време.

Исторически факти и фикция се преплитат в сюжета на поредицата. В първия сезон привлекателната Фахрие Евджен е екранна партньорка на Баръш Ардуч, но тя напуска сериала поради втората си бременност. За нейна заместничка е избрана Кайра Забджъ, която вече е считана за една от младите надежди на турското кино.

6.Сърдечна болка

Сърдечна болка

Сюжетът на поредицата е адаптация по романа „Разбито сърце” на популярната турска писателка Атике Хънчлъер и проследява живота на Дженет (Айча Бингьол), която е жертва на домашно насилие. Дженет е приета в болница и се свързва с адвокат Зейнеп (Ирем Хелваджъолу), на която разказва своята житейска история.

Оставя й и завещание, което обаче се оказва жалба от името на покойната, която обвинява съпруга си Йълмаз в убийство.

Обвинението на Дженет става причина за разрив в отношенията на децата й. Бирсен търси мирно решение на конфликта, сестра му Фериде (Дилара Аксюек) подкрепя техния баща, а Халил (Алп Навруз) е убеден в неговата вина. Зейнеп лично се ангажира със случая, а скоро се влюбва в Халил.

  1. Рибарче

Рибарче

Младежката поредица превърна чаровните артисти Афра Сарачолу и Мерт Рамазан Демив в една от най-популярните и обсъждани екранни двойки в Турция.

Сюжетът на поредицата е базиран върху реални събития и проследява историята на богатия наследник Ферит, който се слави със своя охолен и безотговорен начин на живот. За да превъзпита своя лекомислен внук, дядо му Халис решава да го ожени за скромната, но своенравна девойка Сейран.

Това поставя непознатите до скоро и напълно противоположни в характерите си младежи в заплетената ситуация на брак по принуда, изпълнен с поредица от комични и драматични моменти.

4.Боровинков сироп

Шербет

Звездата Баръш Кълъч изпълнява една от водещите роли в поредицата.

Сюжетът проследява историята на две семейства с различен светоглед и социален статус, които са принудени да съжителстват заедно заради щастието на своите деца.

Партньорки на Кълъч в сагата ще са опитната Еврим Аласия, позната у нас с ролята на Гюнеш в младежка драма „Слънчеви момичета“, и 23-годишната красавица Съла Тюрколу, прочула се в своята родина с участието си в ежедневния сериал „Наследство“.

  1. Капан

капан

Излъчването на драматичната сага с Акън Акъньозю и Бенсу Сорал се очертава да се превърне като прецедент в политиката на турските продуценти. Въпреки звездния си актьорски състав, сериалът така и не успява да задържи зрителския интерес в Турция, но поради многобройните сделки за продажби в чужбина от сагата ще бъдат показани 26 епизода.

Братята Умут, Махир и Умай са обединени от желанието да отмъстят на убиеца на своя баща. Умут (Акъньозю) постъпва на работа в адвокатската кантора на Аслан (Талат Булут), за да постигне своето възмездие. Той се сближава със синовете на Аслан – Гювен (Ръза Коджаолу) и Мете (Яъз Джан Конялъ), но против волята си се влюбва в Джерен (Бенсу Сорал), дъщерята на своя враг.

  1. Наследство

Наследство

Семейната сага, чието излъчване предстои в българския ефир, е дело на продуцентската компания Karamel Yapim („Назови ме по име”, „Обещание”). Девойката от скромен произход Кевсер се омъжва за син в богатата фамилия Къръмлъ. Нейният баща не одобрява брака й и се отрича от нея. Пет години по-късно съпругът на Кевсер умира, тя също губи живота си при трагични обстоятелства.

Грижата за Юсуф, петгодишният син на Кевсер, поема неговият чичо Яман(Халил Ибрахим Джейхан). Сехер (Съла Тюрколу) пристига в имението на Къръмлъ, за да изпълни обещанието, дадено на смъртния одър на сестра си Кевсер, да не изоставя малкия Яман. Сехер се изправя срещу неодобрението на могъщата фамилия, а скоро между нея и Яман се заражда неустоимо привличане.

1.Крупие

Крупие

В центъра на сюжета е любовната история на Тамер, създател на компютърен софтуер, и банкерката Пери, които се срещат при необичайни обстоятелства и се оказват в капана на опасна, но красива игра.

Тамер е изоставен в сиропиталище от своите родители, но един ден се превръща в преуспяващ бизнесмен и закупува луксозно имение в Истанбул, където да заживее със своето семейство. Той се влюбва от пръв поглед в Пери, които преживява тежък момент, след като е узнала за предателство от страна на своите най-близки. Тамер отвлича Пери и я заключва в своето мазе като се надява един ден омразата, която тя изпитва към него, да се превърне в любов.

Елчин Сангу и Енгин Алтан Дюзайтан изпълняват главните роли в сериала, а звездният състав се допълва от Седеф Авджъ („Брак с чужденец”).

Платформата DigiLUp представи класация с най-обсъжданите турски сериали в социалните мрежи

Източник: tvsaga.com

Сподели