Най-красивите турски актриси – Вестник TV Сага

Популярният американски портал „Great Top Ten“ обяви своята класация за най-красивите турски актриси през настоящата година. Вижте кои са прелестните дами от южната ни съседка, които намериха място в престижния списък:

  1. Неслихан АтагюлНеслихан Атагюл

Дата на раждане: 20 август 1992 г.

Възраст: 30 години

Родно място: Истанбул

Актьорски дебют: 2006 г.

Съпруг: Кадир Доулу

Освен че се нарежда сред най-красивите си колежки в своята родина, Неслихан е сочена и за една от най-талантливите турски актриси. Най-популярна е с главната си роля в драматичния сериал „Черна любов“ (2015-2017), излъчван в над 100 страни по света и носител на награда „Еми“.  След тежко заболяване преди няколко месеца Атагюл се завърна пред камера в поредицата „В края на нощта“, в която партнира на съпруга си  Кадир Доулу.

  1. Айча Айшин ТураАйча Айшин Туран

Дата на раждане: 25 октомври 1992 г.

Възраст: 30 години

Родно място: Синоп

Актьорски дебют: 2007 г.

Синеоката красавица се изявява и като модел, а същевременно притежава и завиден музикален талант, който често демонстрира в телевизионни предавания и в проектите с нейно участие. Българските зрители я познават от сериалите „Мерием“ и „Черна роза“, но международната й популярност се дължи най-вече на изпълнението й във фантастичната интернет поредица „Защитникът“ – първия турски сериал за платформата „Нетфликс“, спечелил множество почитатели извън пределите на южната ни съседка.

  1. Бурджу БириджикБурджу Бириджик

Дата на раждане: 4 май 1989 г.

Възраст: 33 години

Родно място: Елмалъ

Актьорски дебют: 2007 г.

Съпруг: Емре Йеткин

Чаровната Бурджу има богата филмография и се доказва като блестяща изпълнителка на изключително разнообразни роли. На 17 години е забелязана от модна агенция и малко след това печели първо място в конкурса за красота Мис „Средиземноморие“ в Анталия. Започва актьорската си кариера с второстепенни образи и постепенно се издига до една от най-търсените актриси в Турция.  От две години изпълнява главна роля в психологическата драма „Момичето на прозореца“, отличена с приз за най-добър сериал от престижните турски награди „Златна пеперуда“.

  1. Демет ЙоздемирДемет Йоздемир

Дата на раждане: 26 февруари 1992 г.

Възраст: 30 години

Родно място: Измит

Актьорски дебют: 2013 г.

Съпруг: Оузхан Коч

С близо 14.5 милиона последователи в социалната мрежа „Инстаграм“ Демет Йоздемир е една от най-популярните и обсъждани актриси в своята родина. Тя става известна с участията си в редица успешни романтични комедии и най-вече в абсолютния хит „Свободен дух“, направил нея и екранния й партньор Джан Яман международни звезди. Неотдавна българските зрители имаха възможността да се уверят и в уменията й да интерпретира драматични персонажи в хитовата сага по действителен случай „Домът, в който си роден, е твоята съдба“. Най-новото й професионално предизвикателство е драматичният сериал „Моето име е Фара“, който се очаква да стартира в турския ефир до дни.

  1. Туба БююкюстюнТуба Бююкюстюн

Дата на раждане: 5 юли 1982 г.

Възраст: 40 години

Родно място: Истанбул

Актьорски дебют: 2002 г.

Съпруг: Онур Сайлак (ж. 2011-2017 г.)

Ослепителната Туба е носителка на множество престижни международни награди в областта на киното, рекламно лице на световноизвестни марки, посланик на добра воля на УНИЦЕФ и първата турска актриса с восъчна фигура в музея на Мадам Тюсо в Истанбул. Сред значимите й роли са тези в сериалите „Под липите“, „Гордата Аси“, „Огнено сърце“, „20 минути“, „Черна любов“, „Искрите на отмъщението“. В момента у нас я наблюдаваме в образа на решителната Мави в „Дъщерята на посланика“, а любителите на интернет поредици могат да се насладят на таланта й и в романтичната драма „Маслиново дърво“ на „Нетфликс“. Наскоро екзотичната красавица обяви, че се се е установила в Париж заедно с двете си 11-годишни дъщери.

  1. Йозге ЯъзЙозге Яъз

Дата на раждане: 10 април 1997 г.

Възраст: 25 години

Родно място: Истанбул

Актьорски дебют: 2018 г.

В средата на класацията се нарежда младата Йозге Яъз, която въпреки крехката си възраст, вече може да се похвали с няколко главни роли в успешни продукции. Кариерата й поема във възходяща линия непосредствено след включването й в излъчвания и у нас ежедневен сериал „Обещание“. За популярността й допринася допълнително й връзката й с екранния й партньор Гьокберк Демирджи, която след известни перипетии продължава и до днес. Отскоро в родния ефир се излъчва и драматичната поредица с нейно участие „Лявата ми половина“. През последните няколко седмици Яъз е ангажирана със снимките на романтичната филмова лента „Друг вид любов“.

  1. Еличн СангуЕлчин Сангу

Дата на раждане: 13 август 1985 г.

Възраст: 37 години

Родно място: Измир

Актьорски дебют: 2011 г.

Сангу е сред любимките на българската публика благодарение на запомнящите й се превъплъщения в образите на Дефне в „Любов под наем“, Гюзиде в „С Русия в сърцето“ и Зейнеп в „Сблъсък“. От края на миналата година тя изпълнява главната роля в нетрадиционния драматичен и психологически сериал „Крупие“, проследяващ отношенията между жена, станала жертва на отвличане, и нейния похитител. Освен пред камерата Елчин се изявява и на модния бранш и създава своя собствена колекция от рокли.

  1. Хазал КаяХазал Кая

Дата на раждане: 1 октомври 1990 г.

Възраст: 32 години

Родно място: Истанбул

Актьорски дебют: 2006 г.

Съпруг: Али Атай

С миловидно лице, изразителен поглед и чаровна усмивка обичаната актриса Хазал Кая заема третото място в списъка. Славата я спохожда с участието й в хитовата продукция „Огледален свят“, но и редица други проекти с нейно участие успяват да приковат вниманието на зрителите, което я превръща и в една от най-високоплатените дами в турската киноиндустрия. Хазал е в очакване на второто си дете и от известно време е далеко от снимачните площадки, но последният й проект – минипоредицата „Полунощ в Пера палас“, вече месеци наред продължава да оглавява класациите за най-предпочитаните заглавия на „Нетфликс“.

  1. Фахрие Евджен Фахрие Евджен

Дата на раждане: 4 юни 1986 г.

Възраст: 36 години

Родно място: Золинген, Германия

Актьорски дебют: 2005 г.

Съпруг: Бурак Йозчивит

Турските медии често определят Фахрие и Бурак Йозчивит като най-красивото светско семейство в страната. Самата Евджен неизменно присъства в класациите за най-хубавите дами от южната ни съседка. През 2017 г. тя заема 9-то място в „списъка на 30-те най-красиви жени на света“ на популярния уебсайт BuzzNet. Подобно на Хазал Кая, и Фахрие в момента е изцяло отдадена на семейството си. Преди броени дни тя стана майка за втори път, а няколко месеца по-рано се оттегли от амбициозната историческа поредица „Алп Арслан“, където изпълняваше главна роля с партньорство с именития си колега Баръш Ардуч.

1.Ханде Ерчел  Ханде

Дата на раждане: 24 ноември 1993 г.

Възраст: 29 години

Родно място: Бандърма

Актьорски дебют: 2014 г.

Обсъждана, провокативна и талантлива, Ханде Ерчел безспорно е най-популярната турска актриса в социалните мрежи с над 29 милиона последователи. Шеметната й кариера започва с участие в конкурс за красота в азърбайджанската столица Баку, на който се класира втора и привлича вниманието на продуцентите в родината си. Българските зрители я познават отлично от сериалите „Любовта не разбира от думи“, „Слънчеви момичета“, „Черната перла“ и „Почукай на вратата ми“. Именно последният се оказва своеобразен трамплин за харизматичната брюнетка, който я превръща в звезда от световна величина. Романтичната комедия е една от най-успешните и продавани турски поредици. Популярността й се дължи най-вече на магнетичната екранна химия между Ханде и атрактивния й колега Керем Бюрсин, с когото изживяват и краткотраен романс. През последната година Ерчел е обсипвана от предложения за нови професионални ангажименти, но в крайна сметка избра да продължи успешната си кариера в любопитен проект за дигиталната платформа „Дисни Плюс“, в който ще се превъплъти в образа на русалка. За неин екранен партньор е спряган атрактивният й колега Джан Яман.

Източник: tvsaga.com

Сподели