Мишел Йео в сериал по мотиви от китайската митология

Мишел Йео, първата азиатска актриса, спечелила „Оскар“, участва в нов телевизионен сериал по мотиви от китайската митология. Поредицата „Китаец, роден в Америка“ вече е достъпна в стрийминг платформата „Дисни+“.

Сагата представлява своеобразна жанрова комбинация от екшън, комедия и драма и е вдъхновен от едноименния роман – комикс  на Джийн Луен Янг, написан през 2006 г.  Епизодите проследяват историята на тийнейджъра Джин Ван (Бен Ван) – син на китайски имигранти. Ван има проблем със съучениците си и се бори с предразсъдъците, които те имат към представителите на неговата раса. Вин се сприятелява с новия си съученик, който е от Тайван, и е въвлечен в битка между боговете от китайската митология.

Янг споделя, че дълго време е отказвал романът му да бъде адаптиран за телевизията заради стереотипите, с които се представя азиатската култура в САЩ. „Промених мнението си заради продуцента Мелвин Мар и сценариста Кевин Ю, както и заради кастинга на актьорите“, казва още Ян.

Относно подбора на актьорския състав, освен Мишел Йео, в поредицата участват Ки Хи Куан, който също е носител на награда „Оскар“ за участието си във „Всичко навсякъде наведнъж“, Стефани Хсу и Джеймс Хон.

Йео вдъхва живот на Гуанин, богинята на милосърдието. „Чудесно е да представя персонажите от китайската митология, с които съм израснала, на моите приятели тук, в Америка, които може би не знаят нищо за тях“, коментира актрисата.

„Гордея се с факта, че „Дисни+“ се зае с този проект преди аз, Ки и Стефани да бъдем номинирани за „Оскар“. Компанията осъзнава, че това са важни истории за личности, които изглеждат като нас“, обяснява Йео.

Материалите на сайта на вестник „ТВ сага“ са авторски и неправомерното им използване е в нарушение на Закона за авторското право и сродните му права.

За нея няма невъзможни неща, като винаги призовава почитателите си да работят здраво, за да постигнат целите си. Пътят й до наградата „Оскар“ е дълъг. Като малка Йео посещава балетно училище, печели конкурси за красота, става и един от най-добрите каскадьори в Холивуд.

Мишел обаче признава че никога не е искала да стане актриса. 60-годишната носителка на „Оскар“ е мечтаела да притежава танцово студио. „Актьорството просто се появи като възможност. Тогава мислех как нищо не рискувам, затова и опитах късмета си. За щастие ми хареса. Късметлийка съм. Мога да кажа, че това не е просто работа, а страст“, обяснява тя.

Йео споделя, че избира да играе персонажи, които са силни, способни и не се страхуват да отстояват себе си: „От героините, в които съм се превъплъщавала през годините, научих как искам да премина през света – с почтеност, с постоянство и най-вече със състрадание.

Източник: tvsaga.com

Сподели