Мистър Грешен – Епизод 10 (Ето какво ще видим)

НА КРАТКО какво се случва еп. 10 на „Мистър Грешен“, който може да гледате от 21:00 часа на 7 септември 2023 по bTV Lady.

След като Езги изхвърли ключовете на яхтата зад борда, двамата с Йозгюр се опитва да стигнат до брега със спасителната лодка, но бензинът им свършва.

Двамата са принудени да гребат до най-близкия остров, където трябва да прекарат нощта.

Близките и приятелите на Езги и Йозгюр се притесняват, къде може да са изчезнали двамата.

След като Езги хвърли ключовете на яхтата във водата, двамата се качват в спасителната лодка и тръгват към брега.

Езги вижда в далечината яхта и предлага да се отправят към нея, защото е по-близо от брега. Йозгюр казва, че няма нужда и продължават към пристанището.

Езги му казва, че ѝ е студено, а той отговаря, че е подготвен и ѝ подава одеяло. В този момент моторът на лодката спира.

-Какво става? – пита Езги.

-Бензинът свърши!

-Е, значи не си винаги подготвен, но ако ме беше послушал, сега щяхме да пием нещо студено на яхтата! Това е основният проблем на мъжете – твърдоглави са вечно!

Йозгюр започва да гребе към яхтата, на която се вихри купон и не чуват виковете им за помощ. Яхтата тръгва с бясна скорост, точно когато лодката с Езги и Йозгюр е метри от яхтата.

Йозгюр казва, че след малко ще се стъмни и с тях ще е свършено…

Мистър грешен

В същото време Джансу и Дениз решават утре да отидат при Езги, за да я спасят от поредното любовно разочарование.

Мистър грешен

Действието се връща на лодката, в която са Езги и Йозгюр. Йозгюр казва на Езги, че се е уморил да гребе и ѝ предлага да поспят под звездите. Езги е против. Той ѝ предлага тогава тя да погребе, а той да поспи, тя отново е против и започва да му разказва какви мечти е имала, а сега е загубила надежда за спасение…

Йозгюр я прекъсва като ѝ казва, че мъглата пред тях се разкъсала и той вижда нещо черно и я пита, дали и тя го вижда.

Езги скача и казва, че го е видяла и мисли, че е остров и го пита, дали има хора на него, но всичко изглежда много призрачно…

Мистър грешен

Йозгюр я гушва и сваля на брега.

-Е, тук няма никой! – казва Езги.

-Още по-добре ще си починем само двамата!

Нещо започва да мърда в храста и Езги веднага се скрива зад гърба на Йозгюр. След малко от там излиза една коза. Йозгюр иска да хване козата, но тя бяга, а след това обяснява на Езги, че на такива места селяните си пускат козите, а в края на лятото си ги прибират.

-Ти подиграваш ли се?

-Не, след като има кози, трябва да има и колиба! Виж ей, там…. Това не е ли колиба? – пита Йозгюр като показва с пръст колибата малко по-навътре от брега и казва на Езги, че там ще прекарат нощта, но преди това трябва да вържат лодката. Йозгюр се доближава до лодката и казва, че не вижда много добре какво прави в тъмното, а Езги вади фенерчето от чантата си и светва.

Йозгюр е изненадана, а Езги му отговаря, че го е взела за всеки случаи.

Йозгюр взема одеялото и дъждобрана от лодката и се отправят с Езги към колибата. Йозгюр оглежда колибата.

-Чудесно, тук ще бъдем в безопасност, ако можехме да запалим и огън?!

Езги вади запалка от чанта си и му предлага да запалят. Той е учуден, че има и запалка. Езги му казва, че това е била любимата запалка на Сонар и тя я е задигнала като си е тръгвала, и е останала в чантата ѝ.

Севим се тревожи за Езги и Йозгюр и моли Ебру отново да се обади на Езги. Тя напомня на майка си, че преди малко е звъняла и отново звъни, но телефонът на Езги е изключен. Севим се чуди къде може да са двамата, когато на вратата се звъни. Севим скача като си мисли, че са те, но в стаята влиза Фитнат, която казва, че е дошла да я подкрепи. Тя казва на Севим, че още първия ден тя е останала на заден плана за сина си, заради едно момиче.

-Фитнат, не всички са като твоята снаха! – ядосана отвръща Севим, а Фитнат си тръгва.

Севим се притеснява, защото синът ѝ никога не е постъпвал така. Дъщеря ѝ и зет ѝ я успокояват, че може да им се е свършил бензина…

Джансу се обажда отново на леля си Невин, за да пита, дали се е чула с Езги. Тя ѝ казва, че днес ѝ се е обадила майката на Йозгюр и мисли, че тя е харесала дъщеря ѝ. Невин обяснява на Джансу, че е изпратила на майката на Йозгюр малка пратка с органични продукти и тя се обадила, за да ѝ благодари, а след това поискала телефона на Езги, защото не можела да се свърже със сина си.

-Джансу, знаеш ли, сега се сетих! Ще ѝ звънна, за да върна жеста на внимание, за да заздравим връзката, като я попитам за децата, че се притеснявам!

Джансу моли леля си да ѝ се обади, след като се чуе с Езги.

След като майката на Езги се обажда на Невин, тя започва още повече да се тревожи за Езги и Йозгюр. Съпругът на Ебру казва, че ще се обади в полицията и в болниците.

-Майко, да се обадя ли на Озан, може да са говорили с батко? – предлага Ебру, а Севим веднага се съгласява.

Озан казва на Ебру, че не се е чувал с брат ѝ и я пита откога нямат връзка с Йозгюр.

Озан веднага се обажда на Дениз и я пита, дали е говорила с Езги, защото преди малко сестрата на Йозгюр му се е обадила, защото не могат да се свържат и с двамата, а близките им се тревожат. Озан добавя, че е щял да замине утре сутринната, но при това положение ще тръгне днес.

Съпругът на Езги успокоява Ебру и тъща си, че се обадил в полицията и болниците и никъде Езги и Йозгюр не са регистрирани.

-Къде са тези деца, ако Йозгюр не ми се обажда, заради това момиче, няма да го погледна! Къде са? Да не би да са на пустинен остров, че не се обаждат?! – ядосва се Севим.

Съпругът на Езги се досеща, че може да са излезли с яхтата и тя да се е повредила и тръгва към кея, за да провери.

Джансу се обажда на Левент и му казва, че Езги е изчезнала. Левент веднага пристига при Джансу и предлага да се обади на Дениз и да тръгват за Гьокче. Левент казва, че в този случай не смята да оставя Джансу сама.

В същото време Йозгюр предлага на Езги да влязат в колибата, за да поспят, а утре ще отплават. Езги се съгласява.

-Само едно одеяло ли имаме? -пита Езги.

-Спокойно, за теб е, на мен не ми трябва!

Семейството на Йозгюр разбират, че Езги и Йозгюр са излезли с яхтата и сигурно на връщане моторът се е повредил, а телефоните им са се изтощили.

Невин се сеща, че на яхтата има радиостанция. Ебру ѝ казва, че и тя може да се повредила…

-Фитнат е виновна! Урочаса ни! – ядосва са Севим.

Действието се пренася на острова, където докато Йозгюр и Езги си играят със светлосенките на фона на светлината на фенерчето на Езги в колибата, отвънка козите изгризват въжето на лодката, с което е вързана и лодката отплава надалече….

–  

Сподели