Матю Бродерик в “Убиец на болката” – сериал по действителни събития

Драматичният минисериал „Убиец на болката“ засяга много сериозна тема –  произхода и последиците от т.нар. фармацевтична опиоидна епидемия в САЩ.

Сюжетът е базиран върху бестселъра на Патрик Кийф „Империя на болката: Тайната история на семейство Саклър“ и на статиите на Бари Майер, репортер на „Ню Йорк Таймс“.

 

Поредицата разказва историята на династията Саклър като документира една изненадваща и завладяваща реалност. Семейството е сред най-богатите фамилии в света. Известни са с щедрите си дарения за изкуство и наука. Произходът на богатството им е обвит в мистерия. Оказва се, че Саклър са отговорни за производството и продажбата на „Оксикодон“ – революционно болкоуспокояващо, което е основната причина за началото на така наречената опиоидна криза – мащабна епидемия от наркомания, която отнема живота на близо половин милион души, взели свръхдоза с легално предписани опиоиди.

 

Една от главните роли в сериала е поверена на Матю Бродерик. Той вдъхва живот на Ричард Саклър – старши изпълнителен директор в „Purdue Pharma“, компанията, разпространила наркотичното вещество.

 

На актрисата Узо Адуба е поверена ролята на Еди Флауърс, адвокат, работещ прокуратурата на САЩ, която разследва новото лекарство „Оксикодон“.

 

Към актьорския състав се включва и Тейлър Кич. Той вдъхва живот на Глен Кригер, трудолюбив автомеханик и семеен мъж. Животът на Кригер се преобръща, след като наранява гръбнака си по време на работа. Той се превръща в потърпевш от новия медикамент – поради получената травма и за да притъпи болката става зависим от наркотика.

 

Пред таблоидите актьорът споделя, че негов близък е преминал през битка със зависимостта. „Сценарият ме „върна в миналото“. В съзнанието ми изплуваха всички болезнени спомени. Изпитвам удовлетворение, че повдигнахме завесата към този проблем“, споделя Кич.

Материалите на сайта на вестник „ТВ сага“ са авторски и неправомерното им използване е в нарушение на Закона за авторското право и сродните му права.

Ерик Нюман, изпълнителният продуцент на сериала уточнява, че това не е първата екранизация, вдъхновена от опиоидната епидемия в САЩ. „Ние показване тази история по различен начин. Крайъгълен камък на маркетинговия подход на фармацевтичната компания „Purdue“ беше желанието им да „си играят“ на лекари, защото те са хората, на които пациентите имат доверие. Действията им бяха толкова коварни“, коментира Нюман.

 

Премиерата на сериала „Убиец на болката“ в стрийминг платформата „Netflix“ е на 10 август. Състои се от шест епизода, всеки с продължителност от един час.

 

Източник: tvsaga.com

Сподели