Крисчън Кейн – сам изпълнява каскадите си

50-годишният Крисчън Кейн се превъплъщава в образа на Алекс Уокър и е познат у нас с участията си в сериалите „Библиотекарите” и „Честни измамници“. За образа на Джейкъб Стоун в „Библиотекарите“ Кейн получава номинация за „Най-добър актьор в поддържаща роля“ на Академията за научна фантастика, фентъзи и ужас.

Кейн е роден в Далас, но когато навършва 8 години със семейството му се преместват в щата Тексас. В колежа играе футбол, а след дипломирането си изучава специалност „История“ в университета в Оклахома. Тогава у него се заражда желанието за изява пред камера, прекъсва своето следване и заминава в Лос Анджелис, за да преследва мечтата си да бъде професионален актьор.

Пътят към славата е осеян с препятствия, но по всичко изглежда, че Кейн е роден под щастлива звезда. Той има ясна стратегия как да получи ангажимент на малкия и големия екран и започва работа в агенция на таланти като разносвач на сценарии.

„Отидох в компанията и им предложих да работя като куриер, ако ми уреждат прослушвания. Месец по-късно получих първата си водеща роля. Искаше ми се историята да е по-впечатляваща, но моята е по-скоро като приказката за Пепеляшка”, споделя Кейн.

Дебютът си в телевизията той прави в сериала „Слава: Лос Анджелис“ (1997), където преъздава образа на кънтри певец от Канзас, който пристига в Града на ангелите, за да преследва музикална кариера. През следващите години участва с епизодични роли в няколко поредици на малкия екран, успява да направи първите си стъпки в киното в лентата „Бракувани” (2003).

Големият пробив за него идва с поканата да се присъедини към екипа на сагата „Честни измамници” (2008 – 2012). Екранният му герой Елиът бързо се превръща в любимец на публиката, а Крисчън взима участие и в продължението на сериала „Честни измамници: Отново в играта” (2021).

Зад гърба си има общо 45 роли като най-вече е известен с факта, че подобно на Том Круз, и той сам изпълнява каскадите в опасните сцени във филмите, които снима. „Израснах като борец в Оклахома, така че имам основа да участвам активно в бойните сцени, тренирах и с ветеран в изкуствата, който в началото ми помагаше”, споделя той.

Материалите на сайта на вестник „ТВ сага“ са авторски и неправомерното им използване е в нарушение на Закона за авторското право и сродните му права.

Освен актьор, Кейн е и певец. Вокалист е на едноименната рок група „Кейн“и пише част от текстовете на песните на бандата.

Крисчън ревниво пази личния си живот в тайна от медиите, но журналистите проявяват сериозен интерес към романтичните му отношения. От 2006-а до 2010-а година той има връзка с Уитни Дънкан, кънтри изпълнителка и текстописец.

Актьорът дори посвещава една от песните си на нея, в която я описва като „девойка от Тенеси, която винаги ще има място в сърцето ми”. Само два месеца след раздялата Уитни се омъжва за друг музиканта Дони Фалгатър, което поражда слухове, че тя е имала афера с него, докато е била във връзка с Крисчън.

Последната му публично разкрита връзка е с актрисата София Пернас (Лекси – „Кръв и съкровища“). Двамата поддържат романтични отношения от 2011 до 2013 г. Според публикации в чуждестранната преса сърцето на актьора продължава да е свободно, а почитателите му вярват, че той все още изпитва романтични чувства към Уитни Дънкан и не е успял да преодолее раздялата им.

За ролята

Изпълнявате образа на Алекс Уолкър, но сте и продуцент на първия американски сериал, изцяло заснет във Филипините. Какви други отговорности имахте?

– Аз съм координатор на бойните сцени в „Честни измамници“ и ми беше трудно да не планирам снимането на тези сцени в „Престъпен рай“. Отговарях за хореографията и в „Библиотекари“ и се замислих какво още мога да върша. Избрах облеклото на екранния ми герой в координация със създателя и продуцент Дийн Девлин, но винаги се опитвах да направя Алекс да изглежда не на мястото си. Никой не носи кецове и чорапи на плажа. Алекс все пак е американец и не знае какви дрехи трябва да носи. Когато снимачният процес напредна си казах: „Нека започне да облича ризи с флорални мотиви, за да изглежда така, сякаш се аклиматизира към новата среда“.

Дийн Девлин заявява, че от 10 години работи по сценария на „Престъпен рай“, но първият път не е намерил подкрепа, след това е преценил, че сте твърде млад за ролята на Алекс, а по-късно сте участвал в „Честни измамници“…

– Вярно е. Рекламирах друг филм, пътувах из страната с автобус и Дийн ме покани да обядваме. Той ме попита: „Искаш ли да участваш в „Библиотекарите?“ Веднага приех, а той написа ролята специално за мен, което в днешно време в Холивуд почти не се случва. Дийн ми каза още: „Крис, имам за теб и друг проект, идеален си, но си твърде млад, за да се превъплътиш в този герой“. Работихме близо година преди за започнем снимките на „Престъпен рай“ във Филипините. Забавлявах се да бъда част от творческия процес и да наблюдавам Дийн. Невероятно е да снимаме на този курортен остров с тези красиви актьори, които обикнах като семейство. И те ме приеха като част от своето. Никога не съм се чувствал като аутсайдер или чужденец сред тях.

Алекс говори твърде малко за своята дъщеря. Ще я видим ли в сериала?

– Всички искат да знаят, но тя все повече ще се споменава в поредицата. Ще разкрия, че в 7-ия епизод моят близък приятел Ричард Кайнд (Бени – „Библиотекарите“, майор Брадфорд – „Чертни измамници“), се появява в поредицата. Поканих го във Филипините  и той прие, от него зрителите ще научат повече за миналото на Алекс и за отношенията с неговата дъщеря.

Ще чуем ли ваше изпълнение в поредицата?

Разбира се. Дийн обеща на почитателите, че ще има музика. Има специален епизод, в който пея, а на финала предстои един доста неочакван обрат. Нямам търпение да го гледам.

Какво искате зрителите да знаят за сериала?

С колегите ми се чувстваме у дома във Филипините. За мен е чест всяка вечер да ви развеждам из страната. Повечето хора „познават“ Китай и Япония, защото са гледали снимани в тези държави филми и сериали. Не всички обаче познават културата, духовността и цветовете на Филипините. Така че за мен е възможност да ви заведа на пътешествие до място, на което никога не сте били. Докато седите на дивана, нека отидем заедно на тази почивка. И това е буквално всичко, което искам да кажа на публиката. В тежки времена винаги сме разчитали на развлечения, затова присъедините се към нашето приключение.

Получавате ли отзиви от почитатели за поредицата?

– Имам фен група, която се нарича Кениакс (по фамилното име на актьор – б.р.), които ме подкрепят в добро и лошо. Получихме невероятна и неочаквана за мен подкрепа за „Престъпен рай“. Трябваше да замина на обиколка в няколко града за реклама на сериала, но не успях. Не разполагахме с време да промотираме поредицата. Разказвахме за продукцията на близки и познати, когато почитателите от Кениакс се намесиха и рейтингите внезапно се увеличиха. През втората седмица от телевизията отчетоха още по-висока гледаемост, което обикновено не се случва за предавания. Затова благодаря на всички мои фенове, които отново застанаха до мен.

Вестник „ТВ САГА”

Източник: tvsaga.com

Сподели