Кристиан Мейер: Никога не съм харесвал теленовелите

През годините 52-годишният перуански актьор Кристиан Мейер се превърна в едно от най-обичаните лица за почитателите на теленовелите. Участията в сериалите „Бурята” (2005), „Зоро: шпагата и розата” (2007) и „Доня Барбара” (2008) донасят на Мейер и международна слава. В последното си интервю Мейер обаче признава какво е истинското му мнение за тези проекти.

„Никога не ми е било приятно да се снимам в теленовели, участвах заради високото заплащане. По това време не можех да си позволя да откажа роля, тъй като осъзнах, че съм в привилегировано положение и мнозина биха убили за шанса, който имах. Освен това вече имах семейство. Имах три деца и трябваше да изпълня бащиния си дълг”, коментира Кристиан.

Актьорът вярва, че най-добрата му роля е, че е успял да убеди зрителите, че е „прелъстител от малкия екран”. „Участвал съм в близо 20 сапунени опери и вероятно изпитах удовлетворение, докато работех само в три, не повече”, уточнява той.

Мейер е категоричен, че не съжалява за своите думи. „Става дума за работа, а и нямам вина, че проекти, представени ми като иновативни, впоследствие се превръщаха в класически теленовели, лишени от оригиналност. Приех ролята в „Зоро”, очаквайки, че сериалът ще бъде за компания Сони, но когато подписах договора ми заявява, че няма да снимаме международна продукция за малкия екран, а сапунена опера”.

През последните години Кристиан отхвърля поканите за участия в сериали и се фокусира върху музикалната си кариера.

След 20 години: Кристиан Мейер и Барбара Мори в нов проект

Андрес Паласиос с главна роля в римейка на „Имението”

Сподели