Няма значение да си купите куче робот за децата си – може просто да им вземете митично създание. Китайски производител на електромобили Xpeng има дразни се робот еднорог, предназначен за езда на деца. Като SCMP бележки, четворката ще се възползва от опита на Xpeng с автономно шофиране и други задачи с AI за навигация в множество типове терени, разпознаване на обекти и осигуряване на „емоционално взаимодействие“.

Компанията е срамежлива по отношение на повечето други подробности, въпреки че дизайнът прилича на по-сладка, по-удобна за деца версия Бостънската роботика. Подходящо е приблизително висок като дете. За съжаление, хора, няма да се примирите с работата си.

Този еднорог -робот е също толкова митичен, колкото и „истинското“ нещо. Xpeng не разкри кога очаква да достави своя роботизиран кон с рог, да не говорим за цени или наличност. Може да не струва толкова, колкото $ 75 000 Spot, но бихме очаквали нещо толкова сложно да струва повече от $ 2 900 Aibo от 2019 г.

Донякъде печалбата е неподходяща. Шефът на Xpeng Хе Сяопенг каза, че еднорогът е част от по -широко преминаване в пространството на роботиката, като се възползва от съществуващата технология на компанията. Мислете за това като за първа стъпка. Това, което Xpeng научава от своя еднорог, може да доведе до по-сложни (и да се надяваме, ориентирани към възрастни) роботи, които е по-вероятно да купите.

i
Това съдържание не е достъпно поради вашите предпочитания за поверителност.Source link

Сподели