Кери Ръсел в политическия трилър „Дипломатът“

Актрисата Кери Ръсел ще изпълни главната роля в„Дипломатът“ – дългоочаквания сериал на платформата Netflix, чиято премиера е на 20 април. Поредицата се състои от 8 епизода.

В политическия трилър Ръсел се превъплъщава в образа на Кейт Уайлър, назначена за посланик на САЩ в Обединеното кралство, въпреки че не притежава нужната квалификация за високопоставената позиция.

Уайлър се оказва в епицентъра на международна политическа криза, която ще даде отражение и върху нейния брак и професионално бъдеще. Уайлър се опитва да постигне баланс в личния си живот, докато търси нови съюзници в Лондон и разрешава заплетен геополитически конфликт.

Кери с екранния си съпруг

В периода 2013-2017 г. Кери участва в шпионската сага „Американците”, която в момента се излъчва и у нас, като вдъхва живот на образа на руския агент на КГБ Елизабет Дженинкс. След този ангажимент Ръсел решава да се насочи към по-краткосрочни проекти и отхвърля покани за роли на малкия екран.

Актрисата решава да приеме поканата да участва в „Дипломатът“,впечатлена от новия сценарий, дело на Дебора Кан (сценарист на „Вътрешна сигурност“, „Анатомията на Грей“).

Ръсел добива популярност с драматичната младежка поредица „Фелисити” (1998-2002), чийто сюжет проследява преживявания в колежа на екранната й героиня ФелиситиПортър. За ролята актрисата печели наградата „Златен глобус“.

Сподели