Какво ще се случи на (19-ти юни) във “Вятърничав” Разгневен от непрестанните молби

Разгневен от непрестанните молби на Хазар да пощади Реян, Насух припомня на сина си, че тя не е тяхна кръв.

Фърат съобщава на Миран, че Азизе е напуснала конака в Карс и е дошла в Мидят заедно с Гьонюл и Султан.

В същото време госпожата отключва имението, в което не е стъпвала с години, и нарежда на един от хората си да съобщи на Шадоулу, че Асланбей са се върнали.

В конака на Шадоулу пристига мъжът, пожелал Реян за съпруга. Хазар остава шокиран, когато вижда, че Насух е на път да даде дъщеря му на старец.

В болницата Зехра дочува телефонен разговор на една от прислужниците с Мелике и разбира за всичко, случило се в конака. Тя веднага тръгва натам.

Миран предава по Мелике бележка за Реян, в която пише да се омъжи за възрастния човек, който всъщност е негово поставено лице.

В същото време Хазар тайно извежда дъщеря си от конака и й дава пари, с които да замине далеч от Мидят. Прислужницата влиза в стаята на Реян, но не я открива. Отваря бележката от Миран и я прочита.

Миран забелязва Реян да излиза от конака. В същото време и Зехра пристига и извиква дъщеря си. Двете се прегръщат, но в това време идват хората на Насух, които залавят Реян.

Дядото на девойката я завлича в конака и нарежда на ходжата бракът да бъде сключен на секундата. Реян обаче отказва да даде съгласието си, а Насух вади оръжие и го опира в главата й.

Хазар се съгласява с решението на баща си, но при условие, че Азат извърши убийството, спомняйки си думите му, че обича братовчедка си. Мъжът веднага взима пистолета и извежда Реян от конака.

Поставеният човек на Миран се качва в колата му и му докладва, че Реян е отказала да се омъжи. Младежът веднага тръгва след Азат и Реян.

Пратеникът на Азизе пристига в конака на Шадоулу и съобщава, че Асланбей са се завърнали в Мидят. Предава думите на госпожата ако имат смелост, да дойдат на площада.

Там Азизе заявява на всеослушание пред цял Мидят, че е отмъстила за смъртта на сина си, отнемайки честта на Шадоулу. Казва на Насух и името на внука си – Миран Асланбей.

Шокиран, дядото на Реян се свлича на земята.

Миран настига колата на Азат на моста на Мидят и казва на Реян, че е дошъл за нея. Азат му се противопоставя и му отвръща, че ще отведе братовчедка си далеч, за да я спаси.

Двамата с Миран насочват оръжия един към друг. Реян обаче заявява, че няма да последва нито един от двамата, и скача от моста. Миран се хвърля след нея в реката.

–  

Сподели