Какво ще се случи на (19-ти юли) във “Вятърничав” Реян, Зехра и Гюл излизат

Реян, Зехра и Гюл излизат на пазар. Малката вижда батко си Миран да дебне заедно с Фърат на улицата пред конака и му дава знак да ги последва.

Ярен разбира от майка си, че Насух стяга женитбата й. Девойката отива при дядо си, пада му на колене и през сълзи го моли да не я омъжва за Пашата. Старият обаче е непреклонен и заявява на внучка си, че това е наказанието й.

Миран и Фърат вървят плътно зад Реян, Зехра и Гюл. С хитрост малкото момиченце отделя Зехра от Реян и девойката остава сама. Миран пресреща любимата си и я моли да поговорят.

Реян пита Миран докога ще я преследва, а той й отвръща, че ако се наложи, ще го прави цял живот. Връща й пръстена, но Реян отказва да го сложи отново на ръката си и побягва.

Разтревожена, Ярен пише на Фърат с молба да се срещнат и да поговорят. В същото време Миран идва при приятеля си и му заявява, че от тук насетне ще вярва единствено на Реян.

Адвокатът на Шадоулу идва в конака и информира Насух и Джихан, че хората на Асланбей са във фирмата и правят опис на имуществото. На стария му прилошава.

Ярен се среща с Фърат и през сълзи му споделя, че искат да я омъжат насила. Гневен, младежът й отвръща, че е предала доверието му, и отказва да й съдейства.

Реян се прибира в конака, а Насух й се нахвърля и я пребива. Старият започва да обвинява внучка си, че е виновна за нещастията, сполетели семейството му през последните месеци.

Реян взима пистолет и го насочва срещу Насух. Джихан се опитва да обезвреди племенницата си, но тя се запътва към изхода и напуска конака с оръжие в ръка. Цял Мидят остава шокиран.

Пребита, Реян отива в офиса на Реян и го обвинява, че е виновен за състоянието й. Момичето крещи на съпруга си, че освен честта й, сега иска да вземе и имуществото на семейството й, като насочва пистолета към гърдите му.

Реян дава оръжието в ръцете на Миран и го заставя да я застреля. Той обаче я прегръща и й заявява, че не може да живее без нея.

Хазар нахлува в офиса и защитава дъщеря си. Миран е категоричен, че няма нищо общо с описа.

Реян и Хазар се връщат в конака. Хазар привиква баща си и го заставя да убие него и семейството му.

В това време идва и Миран, който заявява, че е готов да покрие всички дългове на Шадоулу в замяна на Реян.

–  

Сподели