Какво ще се случи на (07-ми юли) във “Вятърничав” Хандан се среща с

Хандан се среща с прислужницата Шехрияр, която й докладва, че Елиф е внучка на Азизе. Съпругата на Джихан й дава щедро възнаграждение, а Шехрияр й казва, че може да се промъкне в стаята на Азизе, където никой никога не влиза. Хандан й дава още пари, решена да разкрие тайните на бабата на Миран.

Хандан отива при Джихан и го уведомява, че Асланбей имат още една дъщеря – Елиф. Мъжът веднага се досеща, че това е същата девойка, която е откарал до конака.

Фърат се свързва с Миран, а той му заявява, че кара към конака на Шадоулу, за да спаси Реян от ръцете на Азат.

Междувременно Азат се опитва да убеди Реян да влязат в конака, като й обещава, че няма да позволи на никого да я нарани. Девойката се съгласява. Миран ги наблюдава отстрани.

Щом прекрачва портите на конака, Реян веднага прегръща майка си и сестра си през сълзи. Насух мигновено напада внучка си, но Азат заявява пред всички, че братовчедка му ще стане негова законна съпруга.

Азат подава ръка на Реян, а тя му отвръща, спомняйки си как е приела предложението му за брак на люлката. Миран не може да повярва на очите си.

Насух категорично се възпротивява на брака, но Азат му връчва пистолет и го заставя да го убие, щом не иска да приеме решението му.

Миран тръгва да нахлува в конака, но Фърат успява да го спре в последния момент. Младежът е убеден, че Реян е принудена да се омъжи за Азат. Фърат обещава на приятеля си, че ще намерят начин да осуетят женитбата.

В конака Хазар се намесва и заявява, че също не е съгласен на брака между Реян и племенника му. Заявява, че няма да позволи дъщеря му да изживее нов кошмар, и обявява решението си да отведе семейството си далече. Насух обаче твърдо се възпротивява и обвинява за всичко Зехра.

Азизе влиза в стаята на Гьонюл и й заявява, че знае, че в злополучната нощ се е пробола сама. Предупреждава я, че ако Миран разбере истината, последствията за нея ще бъдат пагубни. Султан веднага пита дъщеря си дали е способна на подобна глупост, но тя отрича категорично.

Насаме Хазар пита Реян дали наистина иска да се омъжи за Азат. Момичето потвърждава и заявява, че решението й е окончателно. Зехра се опитва да убеди дъщеря си да заминат, но тя отказва.

В същото време и Джихан говори с Азат, като му оказва пълната си подкрепа. Ярен е изключително доволна от стеклите се обстоятелства и не славя усмивката от лицето си. Девойката поздравява брат си, като му припомня, че заслугата за това да си върне Реян е нейна.

Реян споделя с баща си, че Миран го обвинява за убийството на родителите си. Хазар заявява, че никога в живота си не е посягал на когото и да било, а Реян му отвръща, че Азизе нагнетява у Миран омраза към семейството им от малък.

Фърат се среща с Ярен и я пита дали тя информирала Гьонюл къде се крият Миран и Реян. Ярен категорично отрича и започва да театралничи, че само е искала да помогне на братовчедка си да се види с малката си сестричка.

Елиф влиза в стаята на Гьонюл и я уведомява, че я е видяла в кафенето на центъра на Мидят заедно с двама непознати. В това време идва и Миран, който гневен пита съпругата си как заедно с нея и Азат се е озовал в постройката, в която са се крили с Реян.

Гьонюл лъже Миран, че когато е пристигнала в къщата, Азат вече е бил там. Казва му, че се е опитала да им попречи да избягат с Реян, но девойката я е намушкала. Миран си тръгва разгневен, като заявява на законната си съпруга, че не й вярва и скоро ще се разведе с нея.

–  

Сподели