“Кажи ми коя съм” – премиерен сериал в ефира на БНТ1

БНТ1

От 7 юни

От 22.00 часа

Всяка делнична вечер

Сюжетът на поредицата е вдъхновен от едноименния роман на прочутата испанска журналистка Хулия Наваро. Действието на изпълнената интриги, политика, шпионаж любов и предателство фабула обхваща годините на Втората испанска република, Втората световна война и Студената война и приключва с падането на Берлинската стена.

Известен репортер получава задача да разкрие миналото на своята прабаба Амелия Гарайоа, за която е единствено известно, че е избягала, оставяйки съпруга и невръстния им син малко преди избухването на Гражданската война. За да я спаси от забравата, той трябва отново да изгради историята, напасвайки едно по едно всички парчета от необикновения пъзел на нейния живот.

Амелия произхожда от буржоазно семейство. Нейният баща е богат собственик на фабрики, но бизнесът му в Берлин е закрит, след като започва гонението на евреите. Под влияние на своите близки и за да спаси семейството от финансовите проблеми тя приема да се омъжи за бизнесмена Сантяго, който от години изпитва романтични чувства към нея.

Материалите на сайта на вестник „ТВ сага“ са авторски и неправомерното им използване е в нарушение на Закона за авторското право и сродните му права

Амелия присъства на сбирка на работници, където се влюбва от пръв поглед в Пиер – привлекателен мъж, който се представя за комунист. Пиер убеждава Амелия да напусне съпруга си и да остави сина си и да заминат заедно за Париж. Амелия не подозира, че Пиер е руски таен агент и я използва, за да получи достъп до висшето общество. Скоро Амелия разкрива истината, но съдбата й е приготвила още изненади.

Главните роли в сериала се изпълняват от изявените актьори. Ирене Есколар, Ориол Пла и Пиер Кивит.

Източник: tvsaga.com

Сподели