Йозге Йоздер – майка на 43

Въпреки че богата й филмография вече наброява над 25 заглавия, хитовата поредица „Мрежа от лъжи“ със сигурност има най-специално място в сърцето на Йозге Йоздер. Точно преди началото на снимките опитната актриса, която по това време е на 43 години, узнава, че най-накрая е на път да сбъдне своето най-съкровеното желание – да стане майка.

Йоздер никога не е криела желанието си да има деца. „Не се страхувам от брака. Ако срещна мъж, който споделя моите разбирания, бих се омъжила отново и бих се замислила за деца. Единственото, за което съжалявам в живота си, е, че още нямам наследници. Някога мечтаех за пет-шест деца, бих родила близнаци или дори тризнаци“, споделя звездата, преди да срещне настоящия си съпруг, с осем години по-младия от нея музикант и певец Синан Гюлерюз.

Йозге Йоздер
Йозге, Синан и дъщерия им Ева Луна

Мечтата й се реализира, но в неподходящ за професионалните й ангажименти момент. Мнозина от колегите й остават без предложения за работа по време на ковид пандемията, но Йозге е сред късметлиите, които нямат този проблем. Веднага след финала на участието й в „Доктор Чудо“ тя получава покана да се присъедини към екипа на рейтинговата поредица „Мрежа от лъжи“. Непосредствено след това научава, че е бременна.

„Вторият човек, на когото съобщих новината след съпруга ми, беше продуцентът ни Фатих Аксой. Той ме успокои, че снимачният график ще бъде съобразен с моето състояние и няма да повлияе на образа, в който се превъплъщавам. Бях много трогната от отношението му, защото не беше нужно да го прави – още дори нямахме сключен договор“, разкрива Йозге.

Йозге и част от колегите й от „Мрежа от лъжи“

По време на снимките операторите и костюмографите скриват бременността й и присъствието й на снимачната площадка е ограничено до необходимия минимум. „Благодарна съм на всичките ми колеги в продуцентската компания Med Yapım, но най-вече на съпруга ми, който постоянно беше до мен по време на снимките, тъй като карантината прекъсна творческите му ангажименти. С неговата подкрепа прекарах една много спокойна и безпроблемна бременност. По нищо не усетих, че очаквам дете, освен по нарастването на корема ми. Наддадох общо точно 15 килограма“, споделя актрисата.

На 11 февруари 2021 г. се ражда дъщеря й Ева Луна. „Сценаристите на „Мрежа от лъжи“ бяха изключително услужливи и само четири седмици след раждането бях отново на снимачната площадка. Възнамерявам да отгледам дъщеря си по начина, по който майка ми отгледа мен. Тя също е работеща жена и скоро след раждането ми ме е оставила на грижите на баба ми. Сега майка ми живее с нас и се грижи за Луна, когато аз имам снимки. Концертите на Синан са само вечер, така че се справяме и не ми се налага да наемам бавачка“, разказва Йоздер.

Йозге Йоздер
Актрисата често споделя снимки с чаровната Луна в профила си в Инстаграм

Българските зрители познават отлично опитната Йоздер като Къвълджъм в „Доктор Чудо“ (2019), Айлин от „Цената на живота“ (2009), Джавидан в „Мелодията на сърцето“ (2007) и Емел от „Другите отчаяни съпруги“ (2001). В родината си Йозге добива популярност след участието си в рейтинговата поредица „Юнска нощ“ (2004) с Йозджан Дениз в главната роля.

Йозге Йоздер и Джансу Дере
Освен на екрана Йозге Йоздер и Джансу Дере са приятелки и в живота

Тя е родена на 1 април 1978 г. в Анкара и след като получава професионалното си образование в държавния университет „Хаджеттепе“, се установява в Истанбул, където прави първите си стъпки в актьорската си кариера в културния център „Бешикташ“, а по-късно и на сцената на Градския театър. Дебютира пред камера през 1996 г. с малко участие в комедийния семеен сериал „Г-жа Ферхунде“.

През 2010 г. тя се развежда с първия си съпруг – актьора Тансел Йонгел (Керим от „Сълзи над Босфора“, венецианеца Алвизе Грити от „Великолепният век“). Двамата се запознават по време на снимките на комедийния сериал „Какво се случи с мен“ (2006) и са женени в продължение на три години.

Йозге Йоздер
Синан и Йозге са семейство от 2018 г.

След развода си актрисата намира утеха в прегръдките на композитора на театрална музика Баръш Манисалъ. Истинската любов обаче идва през 2017 г. в лицето Синан, който признава, че се е влюбил от пръв поглед в Йозге, когато са се срещнали на обяд по повод интервю в популярно списание: „Проучих всичко за нея и разбрах, че ще пътува за Ерзурум. Купих си билет за същия полет за съседното място и така прекарахме час и половина заедно. Когато полетът приключи, бях сигурен, че ще се оженя за нея.“

„Синан е моят супермен. Непрекъснато откривам нови достойнства у него и се опирам на неговата сила, честност, нежност и безкористност“, споделя Йозге. Двамата сключват брак на пищна церемония край брега на Босфора през юли 2018 г., а сред гостите са и много звезди от турския шоубизнес.

В момента Йозге изпълнява една от ключовите роли в новия драматичен сериал „В края на нощта“ с участието на Неслихан Атагюл и съпруга й Кадир Доулу, които са и продуценти на проекта.

Освен с артистичните и музикалните си заложби Йоздер е популярна и със своята твърда позиция по отношение на неравенството в турския шоубизнес и често критикува доминирането на мъжете в сектора. Тя е и основател на асоциация, ангажирана с грижите за бездомни животни и повишаване на осведомеността на собственици на домашни любимци относно отглеждането им. Самата актриса има две кучета, за които не крие, че възприема като част от своето семейство.

Джанер Джиндорук и Дамла Сьонмез в сериал за „Телемундо“

Сподели