Индия Амартейфио – отвъд „Бриджъртън”

Въпреки че е едва на 21 години, младата актриса Индия Амартейфио има богат списък от роли на малкия екран. Сред сериалите, в които участва, се открият „Секс образование”, „Доктор Кой” и „Служебен дълг”. Актрисата записва името си и в мюзикълите „Цар Лъв” и „Матилда”.

Индия е родена в Кингстън, Англия. Произходът ѝ е смесен – майка й Никол е германка, а  баща й Бен е от ганайски произход. Актрисата от малка не крие любовта си към танците. Първоначално учи в танцова академия като печели стипендия за изучаване на сценични изкуства в театрално училище. Получена травма слага край на амбициите си и тя решава да опита късмета си пред камера.

Звездата й изгрява в спиноф сериала на „Нетфликс“ „Кралица Шарлот: История от Бриджъртън”. Шонда Раймс е сценаристка на поредицата, чийто сюжет проследява живота на младата Шарлот, която пристига в Англия, за да се омъжи за крал Джордж III. Бракът им поставя началото на т.нар. „голям експеримент“ който води до разнообразното общество от епохата на Регентството. В шестте епизода Раймс засяга темата за по-суровата реалност за цветнокожите през този исторически период като обръща внимание и на въпросите за психичното здраве.

Материалите на сайта на вестник „ТВ сага“ са авторски и неправомерното им използване е в нарушение на Закона за авторското право и сродните му права.

Амартейфио споделя, че никога не си е представяла, че ще изпълни ролята на властна личност, която е и кралица на Англия.  „Това е огромна чест. Моментът беше толкова специален. Аз съм млада чернокожа жена, актьор, а кой ли не е чувал за света на Бриджъртън? Да видя как всичко това се случва и оживява? Беше доста плашещо, но и вълнуващо“, споделя Амартейфио.

Тя преминава през дълъг процес преди да получи ролята на кралица Шарлот като прослушванията й продължават почти пет месеца. „Всичко беше виртуално. Някак не усещах какво точно случва. Аз живея в Англия, а всички, които участваха в кастинга се намираха в Лос Анджелис и Ню Йорк“, обяснява Индия. Като най-странно тя определя това, че е трябвала да се записва, след това да изпраща готовия материал.

Индия признава, че не е очаквала да бъде ангажирана в поредицата и открито показва радостта си, когато узнава, че е одобрена за образа.

„Това, което ме спечели  в сценария, е задълбочаването в наистина важни теми, които не се обсъждат публично. Психичното здраве, сексуалността, расата, полът – това наистина са много належащи проблеми от обществото в днешно време“, коментира Индия.

Тя определя като изключителна отговорна ролята си на кралица Шарлот. „Не виждаме често хора от различен етнически произход да бъдат представяни в образите на владетели“, добавя актрисата. Амартейфио обръща внимание и на това, че сериалът не е исторически точен и не се придържат към фактите, но има моменти на правдивост.

Още по време на снимките на сериала в таблоидите се появява информация, че Индия и Кори Милкрийст (крал Джордж III) имат романтични отношения. Но тези спекулации са оборени, след като в интервю Милкрийст споделя, че гледа сериала с приятелката си, която също като него се възхищава на таланта на Анатейфио. След това признание много от почитателите на сериала са разочаровани и искат да разберат дали 21-годишната актриса има някой до себе си. Въпреки това Индия държи личния си живот, далеко от светлините на прожекторите.

Източник: tvsaga.com

Сподели