Здравословни проблеми за Уфук Йозкан

Опитният актьор Уфук Йозкан сподели с почитателите си, че е изправен пред сериозен здравословен проблем. 48-годишният артист направи изявление относно състоянието си и обяви, че страда от чернодробна цироза в напреднал стадий, която изисква незабавна трансплантанция на жизненоважния орган.

„От известно време имам проблеми с черния дроб, които налагат спешна трансплантация. Състоянието ми се следи непрекъснато от най-добрите специалисти. Постоянно получавам подкрепа от своите близки и приятели. Научих се да живея с болестта и не съм допускал тя да повлияе на работата ми. При първа възможност ще се появя отново пред вас с нов проект“, заявява уважаваният артист.

Последната му изява в телевизионна поредица до момента е в историческа сага „Хайредин“, която обаче не успява да се пребори за висок зрителски интерес и е преждевременно финализирана. Малко преди това Уфук изпълнява ключова в роля в хитовата младежка драма „Чуй ме“, достъпна за българските зрители на онлайн платформа VOYO.

Уфук е роден и израснал в Германия. Когато семейството му се завръща в Турция, той е на 12 години и се сблъсква с много предизвикателства в образованието си заради трудното овладяване на турския език. Въпреки това завършва театралния факултет на Държавната консерватория на Истанбулския университет и изгражда блестяща кариера на театралната сцена и пред камерата. Някои от най-значимите му изяви са в телевизионните сериали „Голямо семейство“, „Безсмъртна любов“ и „Хайде да тръгваме“. В пордължение на 17 години е женен за дългогодишната си любима Назан Гюнеш, с която имат син на име Ерен. Брат му Умут също е актьор.

Източник: tvsaga.com

Сподели