Жорди Санчес: Не искам хора като Антонио в живота си

В продължение на 16 години Жорди Санчес изпълнява ролята на Антонио Ресио в хитовата комедийна поредица „Новите съседи”. Той работи като фелдшер, но прекъсва следването си в Антономния университет в Барселона, за да се посвети на писането и актьорството.

В едно от последните си интервюта Жорди разкрива, че екранният му герой ще премине през радикална промяна. „Когато е освободен от затвора той открива, че новият му апартамент е разположен на приземен етаж без осветление и се намира в стара сграда в центъра на Мадрид. Ако преди беше огорчен, сега ще стане още по-лош”, споделя той.

Санчес признава, че за него е предизвикателство да пресъздава образа на личност като Антонио Ресио предвид неговия съмнителен морал, но вярва, че екранните герои трябва да отразяват и обществото: „За съжаление съществуват хомофоби и ксенофоби. Не искам да виждат такива личности в реалността, но като актьор обичам да интерпетирам подобен образ, защото представям социалната реалност”.

Актьорът коментира още, че се надява снимките на сериала да приключат преди сюжетът да се „изчерпа”, но дава висока оценка за работата на сценаристите, които продължават да разсмиват както него, така и зрителите. Почитателите на сагата се вълнуват как ще се развият отношенията между Антонио Ресио и екранната му съпруга Берта (Наталия Сесеня). „Отново ще имаме много общи сцени. С Берта се разбираме отлично, никога не сме се карали. Това е цяло чудо”, заявява той.

Материалите на сайта на вестник „ТВ сага“ са авторски и неправомерното им използване е в нарушение на Закона за авторското право и сродните му права.

Освен като актьор, Жорди работи като сценарист и продуцент. Заедно със свои колеги основава две театрални компании. Три от написаните от него пиеси са използвани като сценарии за пълнометражни книги. Санчес възобновява активната си творческа дейност, въпреки здравословните си проблеми и препоръки на лекарите да не се претоварва. През март 2021 г. в продължение на 24 дни е държан в изкуствена кома, след като се разболява от пневмония вследствие на контакт с болен от КОВИД-19.

58-годишният актьор е женен, има две деца.

„Новите съседи“ се завръщат с 13-и сезон

Източник: tvsaga.com

Сподели