Едуардо Сантамарина – скандали, изневери и любов

„От доста години продуцентите ми поверяват единствено положителни роли, благодарен съм за възможността да се превъплътя в отрицателен персонаж. Като артист за мен е важно в новите си проекти да изобразявам герои с противоположни качества. Досадно е да пресъздавам сходни или дори направо идентични емоции на екран, затова съм напълно удовлетворен от участието си в „Без твоя поглед“, коментира мексиканската звезда Едуардо Сантамарина, който в хитовата мелодраматична поредица вдъхва живот на властния, честолюбив манипулатор дон Луис Окаранса.

Името на актьора не е непознато сред почитателите на латиноамерикански сериали у наси може да се похвали с 30 години активна кариера под светлините на прожекторите. Той е роден на 9 юли 1967 г. във Веракрус, Мексико, а на 20-годишна възраст постъпва в центъра по актьорско майсторство към телевизионната компания „Телевиса“. Дебютът му на малкия екран е в семейната драма „С лице към слънцето“ (1992). Въпреки че образът му е второстепенен, атрактивната му външност не остава незабелязана от дамската част от аудиторията, а продуцентите се уверяват в неговия талант. През 1995 г. участва в „Донята“, където работи заедно до бившата първа дама на Мексико Анхелика Ривера и звездата Франсиско Гаторно.

Ангажиментите му стават все по-значими, а през 1996 г. е избран за протагонист в излъчваната у нас поредица „Марисол“, в която негова партньорка е Ерика Буенфил (Андреа – „Подарен живот“). Най-успешният проект в дългогодишната му кариера безспорно е „Руби“ – рейтинговата сага, където две от най-желаните актриси – Барбара Мори и Жаклин Бракамонтес, се борят за неговото сърце. През 2010 г. участва в „Триумф на любовта“ (Октавио), а втората си отрицателна роля получава в комедийната продукция „По-добре мъртва, отколкотобезлична“ (2015). Именно в този телевизионен филм професионалният му път се пресича с този на привлекателната Лус Елена Гонсалес, с която работи отново в „Без твоя поглед“ (Сусана Балмаседа).

Нов сериал, нова страст

Сантамарина предизвиква интереса на медиите както с професионалните си постижения, така и с бурния си личен живот. През 1997 г. участва в сериала „Здраве, пари и любов“, а негова екранна партньорка е атрактивната Итати Канторал (Алисия Гуардиола – „Вдовицата в бяло“ 2006), с която се запознава още по време на обучението си в школата на „Телевиса“.

„По това време той имаше приятелка, отнасяше се формално към мен. Струваше ми се доста женствен, не го възприемах като мъж”, спомня си Канторал. Когато години по-късно се срещат отново, актрисата е озадачена от пренебрежителното отношение на Сантамарина към нея: „Защо не ме харесва, след като работим заедно. Повтарях си, че не е нужно да изпитвам симпатия към него, за да го целуна“. Искрата на любовта пламва помежду им по време на снимките на романтичните сцени: „Почувствах силна емоция, когато устните ни се сляха за първи път, а по-късно Едуардо призна, че също не е останал безразличен към мен“. Двамата сключват брак през 2000-ната, а година по-късно се раждат близнаците Хосе Едуардо и Роберто Мигел. Приказката между една от най-обсъжданите и обичани светски двойки обаче приключва четири години по-късно, а причината е изневяра от страна и на двамата съпрузи.

Материалите на сайта на вестник „ТВ сага“ са авторски и защитени от Закона за авторското право и сродните му права.

На снимачната площадка на сериала „Булчински воал“ (2003) Едуардо започва афера с актрисата Сусана Гонсалес (Лиляна – „Ранени души“, Камила – „Изпепеляваща страст“). Дълго време почитателите на Сантамарина и Канторал вярват, че разводът им е по вина на Едуардо, но години по-късно в интервю Итати признава, че също му е изменила с техния колега Габриел Порас (Даниел – „Осъдена“, Фернандо – „Силикон за Рая“, Рики – „Лицето на другата“). След като бракът й със Сантамарина е разтрогнат, Канторал прекратява отношенията си с Габриел. Едуардо и Итати запазват приятелски отношения в името на своите деца и често споделят общи снимки заедно с порасналите близнаци.

Краят на романса на Сантамарина с Гонсалес съвпада с началото на снимките на негов нов проект. През 2007 г. актьорът изпълнява главната роля в сериала „Аз обичам неустоимия Хуан“ и се впуска в романтична авантюра с партньорката си Майрин Вилянуева. Скоро и узаконяват своята връзка,  а плод на любовта им е дъщеричка на име Хулия. От предишния си брак с актьора Хорхе Поса (настоящия любим на Илсе Илкеда, Йола – „Без твоя поглед“) Майрин има двама синове. В медиите понякога циркулират слухове, че Вилянуева ревнува съпруга си от свои колежки – през 2012 г. той напуска театралната трупа, от която е част, след като роля в последната им постановка получава и бившата му приятелка Сусана Гонсалес. Сантамарина открито разкрива, че отношенията със съпругата му са преминавали през възходи и падения и дори са посещавали терапия за двойки, за да спасят своя брак.

„Съпругата ми е моята героиня, обича ме въпреки недостатъците ми и винаги е откровена с мен. Възхищавам й се, тъй като нейната красота не е само външна, тя е моята партньорка, любима, научи ме как да бъда глава на семейството ни“, коментира Едуардо по адрес на Майрин. Той определя себе си като позитивна личност, която често разсмива своите близки: „Не вярвам на хора, които не се смеят, винаги са сериозни и със сърдити физиономии. Трябва да можеш да се забавляваш, да пееш, танцуваш, да се наслаждаваш на живота, тъй като е само един. Не вярвам в съществуването на идеал за щастието. Звучи ми скучно да бъдеш щастлив през цялото денонощие. За мен най-близо до тази концепция се доближава идеята да водиш спокоен живот, без да нараняваш тези около себе си и без угризения да положиш глава на възглавницата си“.

Едуардо Сантамарина и съпругата му

Алкохолизмът

След развода с Итати Канторал актьорът често е обвиняван заради изневярата си със Сусана Гонсалес. В емоционално интервю Сантамарина разказва, че в миналото също е бил жертва на измяна от страна на половинката си, което става причина и за проблемите му с алкохола. „Когато бях в гимназията и на 15 години изпитах първите любовни трепети, научих, че тогавашната ми приятелка има връзка и с друго момче от училището. По тази причина започнах често да консумирам напитки с висок градус и да се впускам в авантюри с по-възрастни и омъжени жени, както и с мои връстнички. Разбира се, че в един момент достигнах дъното. Пиенето на алкохол се превърна в болест и когато започнах работа в „Телевиса“, това се отрази и на кариера ми. Закъснявах за снимки и се отнасях с цинизъм към забележките, които ми правеха, а опитите да прикрия дъха си бяха неуспешни“, разказва Едуардо. По време на снимките на „Руби“ актьорът осъзнава, че има опасност да изгуби работата си. Мисълта колко болка ще причини на майка си обаче му помага да преодолее зависимостта си към алкохола:

„Баща ми беше алкохолик, подложи се на терапия, но по-късно почина от цироза на черния дроб“. За да не повтори съдбата на своя родител, Едуардо постъпва в клиника и вече от почти две десетилетия не е консумирал алкохолна напитка.

Източник: tvsaga.com

Сподели