Доукан Гюнгьор за партньорството си със Съла Тюрколу

Семейната сага „Боровинков сироп“ с участието на привлекателната Съла Тюрколу (Сeхер от „Наследство“) постига забележителни нива на телевизионен рейтинг в южната ни съседка. Поредицата дори успя да измести от челната позиция абсолютния фаворит на сезона „Рибарче“ с Афра Сарачолу и Мерт Рамазан Демир.

Безпрецедентното решение на Висшия съвет за радио и телевизия в Турция (RTÜK) да преустанови излъчването на „Боровинков сироп“ за пет седмици заради сцени с насилие над жени разбуни духовете в турския шоубизнес. Санкциите на Регулатора засилиха допълнително интереса към продукцията и изпълнителите на главните роли.

В интервю за вестник „Хюриет“ Доукан Гюнгьор – атрактивният екранен партньор на Съла, споделя подробности относно съвместната им работа и отношенията им извън снимачната площадка.

Гюнгьор се превъплъщава в противоречивия образ на Фатих – син на влиятелна и силно религиозна фамилия, който се влюбва в свободолюбивата Доа (Съла Тюрколу), възпитана в семейство с модерни възгледи.

„Фатих е сложен персонаж за пресъздаване. Свикнали сме в телевизионните сериали да наблюдаваме силни мъжки характери, които са пример за подражание. Безупречни са, лесно е да ги разбереш и заобичаш. Но именно недостатъците на героя ми, неговата импулсивност и непоследователност, превръщат участието ми в този проект в приятно предизвикателство“, признава Доукан.

Актьорът разкрива тайната на изключително успешното им партньорство с Тюрколу: „Запознанството ни е едно от най-ценните неща, които работата в този бранш ми е донесла. Съла е мила и забавна личност. Всеки би искал да присъства в живота му. Двамата изградихме прекрасно приятелство и прекарваме много време заедно. Със сигурност ще продължим да общуваме и след финала на проекта. Мисля, че именно топлите ни и искрени отношения допринасят за хармонията, която постигаме в общите ни сцени, и привличат публиката към сериала“.

Гюнгьор признава, че вече има много нови почитатели, които го разпознават на улицата и споделят с него възмущението си от поведението на Фатих. „Преди няколко дни посетих ресторант, присъстващите се обръщаха към мен и ме съветваха да не огорчавам Доа“, ракзазва с усмивка актьорът, но уверява, че със Съла не се вълнуват от популярността си, а от това да са убедителни в работата си пред камерата.

Гюнгьор категорично отрече разпространяващите се в медийното пространство слухове, че с изкусителната му партньорка са двойка и в действителността. Подобни спекулации се появиха, след като през януари младите актьори претърпяха лек пътен инцидент на връщане от курортния град Чешме, където прекараха заедно зимната си ваканция.

Доукан дебютира в турската кино преди две години в драматичната поредица „Изумруденият феникс“ и бързо стана един от новите любимци на зрителите. Актьорът, който има и азербайджански корени, е възпитаник на университета „Бейкент“. Първоначално е увлечен от режисурата, но съдбата го отвежда под светилните на прожекторите. „Бях убеден, че за да изпълнявам пълноценно работата си зад камерата, трябва да познавам и спецификата на актьорската игра. Затова започнах за участвам в много пиеси и да посещавам курсове по актьорско майсторство. Така се запознах с мениджъра ми и започнах да получавам предложения за участия в различни проекти“, разказа Гюнгьор за началото на своята кариера.

Съла Тюрколу и Доукан Гюнгьор

Източник: tvsaga.com

Сподели