Джони Деп открива фестивала в Кан

76-тото издание на международният филмов фестивал в Кан ще бъде открито на 16 май с историческата драма „Графиня дю Бари“ с участието на холивудската звезда Джони Деп. Сюжетът на лентата се фокусира върху любовта между френския монарх Луи ХV и последната му метреса Жан дю Бари, която се издига от извънбрачна дъщеря на шивачка до привилегированата си позиция в двореца Версай. В образа на графинята се превъпълщава известната френска актриса Майвен Ле Беско, която е и режисьор на филма.

През март Майвен е обвинена пред властите във Франция от Едуи Плене, редактор на сп. „Медиапарт“, че го е нападнала, докато е вечерял в елитен парижки ресторант. Причина за постъпката й изглежда е серия от публикации в изданието за холандската актриса Санд ван Рой, която е подала оплаквания в съда срещу прочутия френски режисьор и продуцент Люк Бесон за сексуален тормоз. Майвен е започнала връзка със 17-години по възрастния Бесон през 1992 г., когато е била едва на 15 години. През 1993 г. се ражда дъщеря им Санна. Четири години по-късно обаче режисьорът я изоставя, защото по време на снимки започва романс със звездата във филма си „Петият елемент“ Мила Йововович. Въпреки това Майвен очевидно остава лоялна към бащата на дъщеря си.

Тя кани Джони Деп за главната мъжка роля в историческата продукция, която е отдавнашен неин проект. Ролята на френския крал Луи ХV е първата за 59-годишния актьор след шумния процес от миналата година срещу бившата му съпруга, актрисата Амбър Хърст. Съдът присъди обезщетение за Деп заради щетите, които Хърст му е нанесла с публичните си обвинения в домашно насилие по време на брака им.

Източник: tvsaga.com

Сподели