Джемре Гюмели за най-голямата си слабост, какво не обича и амбициозна ли е като Дениз от „Мистър Грешен“

Актрисата е в ролята на Дениз в „Мистър Грешен“.

Джемре, която е завършила изкуство и културен мениджмънт, учи балет и пиано от ранна възраст. Започва актьорската си кариера с телевизионния сериал „Сладко отмъщение“, който беше излъчен през 2016 г. Там красивата актриса има любовна афера с колегата си Емре Ташкъран.

„Не пускай ръката ми“, „Мистър Грешен“, „Барбарос“ и „100-годишно чудо“ допълват филмографията й, а преди броени седмици се присъедини към втория сезон на хитовия сериал „Рибарче“.

– Дениз, която играеш в „Мистър Грешен“, е амбициозна личност. Би ли описала себе си като амбициозна?
– Дениз е по-амбициозна в бизнеса, не мисля, че е толкова амбициозна в отношенията си с приятели или хора. Що се отнася до бизнеса, тя обича конкуренцията и възможността да бъде най-добрата я мотивира. Аз също съм работохолик на моменти, но не от същата гледна точка като Дениз. Обичам да се напъвам, вместо да се състезавам с другите.

– В едно интервю каза, че най-голямата ти слабост е твоята нерешителност. Тази характеристика затруднява ли те при избора на сценарии? Когато прочете сценария на „Мистър Грешен“, имаше ли моменти, в които не си била сигурна дали да приемеш?
– Моята нерешителност обикновено е свързана с дребни детайли в ежедневието ни. Напротив, аз съм човек, който много ясно разбира големите промени в живота си. Когато за първи път започнах да чета сценария на „Мистър Грешен“, си помислих: „Определено трябва да участвам в това!“ Когато затворих сценария и го оставих настрана, имах само Дениз в ума си, вече бях започнала да оформям героинята в ума си. „Мистър Грешен“ е проект, който ме вълнува от самото начало и се чувствам щастлива да работя с такъв страхотен екип.

– Някои епизоди от „Мистър Грешен“ са заснети в Гьочек. Как минаха снимките?
– Бяха много приятни 10 дни за нас. Докато работехме в жегата и хаоса на Истанбул, имахме чувството, че имаме малко бягство. Въпреки че Гьочек е малко място, зеленината и спокойствието бяха много добри за мен. Тъй като бяхме винаги заедно, комуникацията ни помежду ни стана по-силна, особено снимките с лодките бяха много приятни.

– Като актриса каква е най-голямата ти цел в кариерата?
– Актьорството за мен е като бездънна яма, с всеки нов герой откривам страни от себе си, които не съм срещала досега, отдолу винаги изплува една съвсем различна Джемре. Тази част ми харесва най-много; проучване, откриване, виждане на въпросителни знаци в ума ми, моето любопитство и как се оформят, когато получа сценария. Първо, за себе си искам това винаги да продължава. За бъдещето едно от най-големите ми желания е да мога да върша работата си в чужбина.

– Какво означава за теб театърът?
– Моето вълнение е там, винаги искам да бъда там. Като всеки, който се занимава с театър, сцената винаги ще има специално място за мен. За мен е много ценно да се наслаждавам на една и съща игра дори 50-ия път, когато я играя, и да откривам нещо различно с всяка игра. Това е моята област, от която не мога да се откажа.

– Имаш обучение по балет, сертифицирано от Кралската академия по танци. Още ли се занимаваш с балет? Твоите почитатели ще имат ли възможност да те видят как играеш балет?

– Може да звучи малко клиширано, но танците са страст за мен. За съжаление, поради сериозна контузия, която получих преди няколко години, вече не тренирам активно балет. Освен това, ако попадна на проект, свързан с танци, разбира се, ще се радвам да участвам в него.

– Какви са отношенията ти със социалните медии? Приемаш ли сериозно комплиментите или критиките в социалните медии?
– Не бях много запозната със социалните медии, използвах предимно Twitter, за да се информирам. Мога да кажа, че тепърва започвам да се включвам. Мисля, че е добра среда за себеизразяване, ако се използва правилно. Винаги съм отворена към критика, когато е направена както трябва, но за съжаление написаното в социалните мрежи може да се превърне в обида, вместо в критика. Определено има коментари, които чета, но нито се обвинявам, нито се хваля, като ги чета.

– Участвала си в популярни телевизионни сериали. Кой те развълнува най-много? 

– Наслаждавах се на всичките си проекти, но „Мистър Грешен“ е един от любимите ми. В момента, в който прочетох сценария, казах, че трябва да играя Дениз. Герои, които са феминистки като Дениз, рядко се появяват на екрана, така че мисля, че съм късметлийка в този смисъл. И разбира се, „Барбарос: Мечът на Средиземно море“.

– Каква е представата ти за красота?  
– Аз съм за естествеността и простотата. Не съм човек, който носи твърде много грим, не обичам да нося прекалено много грим в ежедневието си. Харесва ми да изглеждам такава, каквато съм. Намирам елегантността на простотата и естествеността за мощна.

– ТУРСКИ СЕРИАЛИ – ФЕН ГРУПА 

Сподели