Джанер Джиндорук подкрепи благотворителна инициатива за рождения си ден

Атрактивният актьор Джанер Джиндорук (Волкан – „Мрежа от лъжи“, Сарп – „Една жена“) подкрепи благотворителна кампания за набиране на средства за лица, диагностицирани с аутизъм. Чрез съобщение в социалните мрежи той призова своите близки и почитатели да дарят средства за инициативата вместо да му правят подаръци за рождения ден. На 17-и април той ще навърши 42 години.

„Най-хубавият подарък, който може да ми направите, е като дарите средства за деца с аутизъм. Нека се обединим и подкрепим малчуганите“, призова той.

Джиндорук е роден на 17 април 1980 г. в Адана. Майка му е домакиня, а баща му – писател. „Баща ми трябваше да работи като продавач, за да издържа семейството ни, защото в Турция не се изкарват пари от писане. Когато той спечели литературната награда „Орхан Кемал“, вестниците веднага му сложиха етикета „писателя продавач“. Това бяха трагикомични моменти, но баща ми е личност с достойнство и не позволи подобни квалификации да накърнят самочувствието му. Винаги ни е учел мен и братята ми да се гордеем със себе си и постиженията си.“

Голямата популярност идва при Джанер с ролята на бедния Кемал в драматичната поредица „Господарката на чифлика“ (2009), чието действие се развива през 50-те години на миналия век.

Топлият кадифен поглед и мъжественото излъчване го превръщат в любимец на дамската част от телевизионната аудитория в южната ни съседка. Подобно на холивудската звезда Джордж Клуни, славата на секс символ го спохожда в по-зряла възраст, когато посребрените коси добавят благородство и авторитет към екранното му обаяние. Българските зрители помнят превъплъщението му в ролята на д-р Назми в трети сезон на хитовата поредица “Листопад” (2008) – неговия дебют в телевизията. След успешния старт пред камерата следват участия в още девет телевизионни поредици и главни роли в девет киноленти, но Джанер никога не изоставя първата си любов – театъра.

Сподели