“Да обичаш, след като си обичал” – финал

Кевин се опитва да убеди Лаура, че Годой я обича. Посочва, че тя първа е прекрачила границата, като е изпращала еротични снимки на Саро и е била обсебена от случая. Годой уведомява Валенти, че Саро е признал, че Висенте му е помогнал да извърши нападението над Каролина и Дамян. Висенте е посочил, че Дамян ще пътува сам и е останал изненадан, когато са видели Каролина. Съобщава, че Гуачо е син на Каролина, без да подозира, че Гуачо подслушва разговора им. Годой разкрива пред Гуачо, че Каролина – жената, която се е опитал да изнасили, е негова майка. Изтъква, че Каролина е вярвала, че той е починал при раждането. Гуачо изпада в шок, но бързо възвръща самообладание и убива Саро. Валенти сваля белезниците на Годой.

Ховита споделя пред Валенти, че Мириам дава неподходящи медикаменти на Дамян, с които потиска неговото подобрение. Лаура събира вещите на Годой и настоява той да напусне дома им. Годой не намира отговор на въпроса защо й е изневерил със Синтия. В присъствието на Лус Асусена за пореден път отказва на Андрес да му прехвърли акциите си в „Нептун“. Андрес напада Асусена и грубо блъска Лус, която я защитава. Асусена и Лус успяват да избягат невредими. Мириам премахва кислородната маска на Дамян и му пее любимата детска приспивна песен, докато той сънува, че с Каролина се венчават. Ракел, Федерико и Мия се разридават, когато узнават за смъртта на Дамян.

Валенти и Сантяго откриват Гуачо Басан в параклиса в града. Валенти настоява да арестува Гуачо, но Сантяго желае първо да разговаря с него. Гуачо посочва пред Сантяго, че ще се предаде заради себе си и Годой, на когото е длъжник. Убеждава Сантяго да му разкаже за поведението на Каролина като майка. Разкрива, че Висенте е изпратил него и Саро да нападнат Дамян и Каролина. Моли за прошка, че е станал причина за нейната смърт. Андрес поднася съболезнованията си на Федерико и обещава да спаси компанията и да бъде неотлъчно до Ракел. Опитва се да му внуши, че Асусена е извършила финансова измама и е присвоила парите от фирмената сметка. Ракел отхвърля предложението на Асусена да й прехвърли акциите на Дамян. Убеждава я да продължи да управлява „Нептун“.

Синтия посещава Лаура в дома й. Обяснява, че тя е съблазнила Годой и уверява, че съпругът й не проявява романтичен интерес към нея. Съветва Лаура да не се отказва от любовта на Годой. Сантяго подкрепя решението на Ракел да положат тленните останки на Дамян до тези на Каролина. Мириам възразява и отдалеко наблюдава траурната процесия. Андрес се качва в колата на Мириам и я упреква, че го е пренебрегвала заради Дамян. Посочва, че заради погрешното си решение е изгубила своето богатство. Ракел, Сантяго и близките им присъстват на погребението на Дамян.

Андрес нарежда на служител във фабриката да нападне Асусена. Тя запазва самообладание и внушава на мъжа да я пощади. Уверява го, че Андрес ще бъде изпратен в затвора, след като е нападнал Лус. Лаура информира Годой, че очакват момиченце. Двамата се помиряват и се отдават на страстта. Андрес убеждава Ракел да се качи в колата му. Заявява, че не може да й позволи за втори път да бъде във връзка с неподходящ за нея мъж. Упоява я, когато Ракел се опитва да го опровергае. Сантяго е обезпокоен, когато не успява да се свърже с Ракел и уведомява Валенти, че тя е в неизвестност. Валенти се свързва с Лаура, която съобщава, че е видяла Ракел в компанията на Андрес. Валенти, Сантяго и Федерико нахлуват в апартамента на Андрес, откриват многобройни снимки на Ракел, окачени по стените.

Ракел идва в съзнание в кабинета на Андрес във фирмата. Андрес обяснява, че е влюбен в нея от деня на тяхното запознанство. Обещава да започнат нов съвместен живот в друга страна. Ракел се преструва, че споделя неговите чувства. Андрес съобщава, че ще предизвика пожар в компанията. Сантяго взима пистолет от Валенти и нахлува в офиса. Андрес счупва бутилка с шампанско и взима Ракел за заложник. Предупреждава, че ще я убие, ако Сантяго се приближи към тях. Ракел успява да отблъсне Андрес, а Сантяго го прострелва и спасява любимата си. Мия през сълзи отново моли Ракел за прошка. Двете се прегръщат.

Един месец по-късно

Валенти предупреждава Годой за професионалните предизвикателства, които го очакват, след като заема неговия пост. Асусена посещава Мириам, а медицинската сестра, която се грижи за нея, съобщава, че пациентката продължава да няма представа за реалността. Асусена е изненадана, когато забелязва майката на Дамян, облечена в официална бална рокля, а Мириам се отнася дружелюбно към нея. Годой и Лаура посрещат на бял свят своята дъщеря. Сантяго, Ракел и Бенхамин заживяват в своя къща извън града. Лола и Бебо се преместват в хижата на Каролина и Дамян. Тя информира Бебо, че ще започне нова работа. Лаура представя пред читатели романа си „Да обичаш, след като си обичал“, а Годой и дъщеричката им са в публиката.

Източник: tvsaga.com

Сподели