Гретел Валдес за най-трудните моменти в живота си, за депресията и за малките жестове

Нашумява благодарение на незабравимите си злодейки в теленовелите, но в живота е много чувствителна, плаче за всичко и е слаба.

Актриса, декораторка, майка, тиктокърка, има своя линия продукти за красота, която носи нейното име. 

Има повече от 20-годишна актьорска кариера, оставяйки следа на малкия екран с ролите си в “Клас 406”, “Непокорен ангел”, “Непокорните”, “Имало едно време Лола”, “Когато се влюбиш”, “Това, което животът ми отне”, “Непростимо”, “Амазонките”, “Трябваше да си ти”, “Лекари, линия на живот”, “Търсенето на Фрида”.

Гретел Валдес признава, че не е имала щастливо детство. Биологичният й баща не я е признал, имала е лоши отношения с майка си, докато на 20 години не е тръгнала на терапия. Разводът с Патрисио Боргети, бащата на единствения й син Сантино, също не й се отразява добре и дори е мислила да сложи край на живота си.

Преодоляла този етап, Гретел е имала връзки с актьорите Себастиан Сурита, Орасио Панчери и Хуан Пабло Хил, а през декември 2018 се омъжи за швейцареца Лео Клерк, който е задържан в родината си от миналата година за престъпление за измама, фалшификация и пране на пари. Според различни медии той е осъден на 18 месеца затвор, а според други – на 5 години. Лео е предложил на Гретел да се разведат, за да може тя да устрои живота си и да не се налага да го чака, но тя е отказала.

– Какво детство си имала?

– Родена съм в Керетаро, в едно селце. Майка ми е била много млада и от първия път е забременяла от баща ми, но баща ми никога не ме призна. Били са много незрели и мисля, че неговите родители са му казали, че му приписват някакво дете. Затова не ме призна и не нося неговата фамилия. Този, който винаги е играл бащината фигура за мен и който винаги е бил баща за мен, е чичо ми Гийермо Смит, който почина миналата година. На него дължа всичко. Не знаете как му се възхищавах, беше толкова добър. Благодарна съм му за много неща, защото заради него започнах да уча актьорско майсторство.

– Как се превърна в известна актриса и какви предизвикателства срещна в Школата на Телевиса?
– Помня, че отидох в Мексико сити на 17 години. Отидох не за да уча актьорство. Знаех, че Школата е голямо училище, но столицата за беше мен едно чудовище. Нямах семейство там, не знаех къде ще отседна. Работих различни неща като гладене и миене на коли, за да спестя пари за пътуването. Майка ми помогна да спечеля една стипендия, с която си платих мястото, където отседнах, но парите свършиха, не беше лесно, чудех се какво да правя.

– Разводът ти с Пато Боргети е бил доста тежък за теб…
– Наистина ми беше трудно, след като той поиска да се разведем. Имах бебе на 12 месеца и умирах. Потънах в депресия. Направих всичко, за да спася връзката си. Унижих се, направих всичко. И не съжалявам. Пред олтара казах: “В добро и в зло”… Обадих се на една приятелка, за да й кажа, че искам да сложа край на живота си. Казах й: “Искам да умра, не мога повече, но нямам силата да се убия. Нямам смелост, но искам да умра.”

– Как успя да преодолееш тази депресия? 
– Благодарение на моето обкръжение и психологическа помощ. Помня, че тогава Роси Окампо ми предложи роля в една теленовела заедно с Белинда, приех, но не се чувствах подготвена. В този момент Белинда изигра много важна роля, тя ме извади от състоянието ми. Винаги ще съм й благодарна. През цялото време идваше и ми казваше: “Как може? Родила си и имаш такова тяло? Прекрасна си.” През цялото време ми повдигаше самочувствието, говореше ми красиви неща, подкрепяше ме. Тя ме мотивираше да продължа напред.

– Казваш, че си имала трудна връзка с майка ти. Каква е връзката ти със Сантино, сина ти?
– Аз не разбирах майка ми, със сестра ми също не се разбирах. В детството имах много тежки ситуации. Затова правя точно обратното със сина ми. Имаме страхотна комуникация, говорим за всичко, правим всичко и ми е смешно, защото сега научавам неща, които не съм научила като малка. Уча се да плувам, да карам кънки, уча английски. Сантино ми казва: “Мамо, ти можеш”… той е най-голямата ми мотивация. Обичам го.

– Какво те привлече в “Амазонките”?
– Локациите и близостта на героинята ми с конете. Предпочитам хиляди пъти природата пред затвореното студио. А и как да откажа на Чава Мехия, с когото тъкмо прилючвахме “Непростимо” – продукция, която толкова обичам. Умирам си да работя с него. В този проект бях амазонка. Нямах нищо общо с лошите, напротив – Касандра е истински боец, честна, прозрачна… Влюбва се в по-възрастен мъж и се бори за любовта си. Историята е невероятна.

– Как се разбираше с останалите актьори?
– Трите сестри си изкарвахме много добре. Истината е, че бях щастлива да работя с Виктория Руфо и Сесар Евора. Никога не бях работила с тях и бях доволна. Със Сесар Евора имахме много интензивни сцени и много ми хареса. Удоволствие беше да работя с него, тъй като е страхотен човек. Що се отнася до Виктория, истината е, че или живея на Луната, или не съм осъзнала нищо (имайки предвид думите на Дана Гарсия за Вики Руфо). Говоря за себе си и в моя случай се забавлявах много с нея (Виктория). Прекарвахме време в правене на видеоклипове. Обичам нейния хумор, добрата й вибрация и повтарям, че в цялата продукция има много добра вибрация.

– В “Амазонките” единият ти романтичен партньор е Алекс Сирвент…

– Той е страхотен човек! Преди много години работихме заедно, познаваме се и той е много готин, ние сме супер приятели.

– Имаше ли сцени, които ти костваха повече усилие в “Амазонките”?
– Тези, в които тичахме в галоп, не е лесно да доминираш един кон при тези обстоятелства и още по-малко, когато имаш текст да казваш. Нямаше голямо предизвикателство, но изискваше огромно усилие, защото не съм амазонка. Подготвих се с уроци по езда, така че си прекарах прекрасно. 

– Разбрах, че ти коства много да правиш страстни сцени…
– Така е, срамежлива съм, много. Неудобно ми е и ставам много нервна, когато трябва да ги снимам, затова моля да останат възможно най-малко хора в студиото.

По време на записите Гретел и Хуан Пабло (Емилиано) имаха връзка

– Трудно ли ти е да играеш лошата в историята?

– Напротив, харесва ми. Тъй като съм точно обратното в живота, в измислицата е забавно да построиш и направиш героиня, с която нямаш нищо общо. Това е предизвикателството, това е забавното, това ми харесва.

Наскоро Гретел Валдес зарадва жителите на мексиканската столица, подарявайки им рози, за да ги накара да се усмихнат отново. 
“Исках да им дам малко любов с този малък жест. Притеснявах се от реакцията ми. Обичам да раздавам любов и мисля, че в това време на пандемия имаме нужда от много любов”.

За връзката си със съпруга си Лео актрисата каза: 
“Научих се да не говоря за личния си живот и така ще бъде. Ако има нещо, което да кажа, ще го кажа.”

Гретел подготвя нова серия продукти от козметичната си линия.

 

Сподели