Българска с главна роля в турски хитов сериал

Сюжетът на поредицата „Планинско сърце“ пренася зрителите в малко и идилично градче в Анадолската част на Турция, където трима братовчеди с големи мечти се опитват едновременно да съхранят традициите на предишните поколения и да въведат използването на модерните технологии. Сериалът е адаптация по разкази на прочутия писател Мустафа Чифтчи, обединени в книгата „Анадолска приказка в степта”.

От 2020 г. драматичната продукция се излъчва в ефира на турската национална телевизия, като до момента са показани 94 епизода. Заради високия зрителски интерес са заснети и 2 пълнометражни филма.

Главната роля в сагата е поверена на чаровния 31-годишен актьор Берк Атан (Саваш – „Слънчеви момичета“, Селим – „Сълзи от Рая“). Детската мечта на неговия герой Танер е да бъде пилот и заедно с двамата си братовчеди Рамазан и Вейсел изминава дълъг път до сбъдването й. За негова екранна партньорка е избрана талантливата Гюлсюм Али.

28-годишната звезда е родена в Русе, но се премества в Истанбул. Тя развива успешна кариера в града на Босфора и може да се похвали с 10 роли в значими продукции, работила е с едни от най-известните турски актьори, сред които Хазал Кая, Долунай Сойсерт и Ибрахим Челиккол.

„Имах щастливо детство. Нашето семейство, съседи и приятели поддържаха близки връзки. Когато спечелих модния конкурс станах известна не само в Русе, но и в цяла България. Тъй като съм висока, а когато вървя се навеждам, татко ме записа в агенция за модели, за да се науча да ходя изправена. Тогава получих предложение да участвам в състезанието. Не очаквах първото място, казвах си: „Ще се класирам поне в челната тройка“. Победих и станах първа, а след това последваха фотосесии и дефилета. Животът ми коренно се промени, но не беше това, което исках“, споделя тя.

Материалите на сайта на вестник „ТВ сага“ са авторски и защитени от Закона за авторското право и сродните му права.

Гюлсюм уточнява, че винаги е искала да бъде актриса: „Когато започна излъчването на турски сериали  в България почувствах сюжетите изключително близки до мен. Въпреки че съм родена и израснала в България, аз оставам туркиня. Един ден заявих на сестра ми: „И аз искам да участвам в тези продукции“. Така започна моето приключение… Отдадена съм на моята професия и работя с много любов“.

В продължение на година и половина тя поддържа романтични отношения с актьора Дурул Базан. Според публикации в турската преса Гюлсюм е прекратила връзката им под влияние на нейните родители, които не са одобрявали факта, че Дурул е с 22 години по-възрастен от нея.

Източник: tvsaga.com

Сподели