Бирдже Акалай – психоложка в нов сериал

Ослепителната 39-годишна актриса Бирдже Акалай се впуска в ново екранно предизвикателство. Тя ще изпълни главната роля в драматичната поредица „Отвъд прага“, чиято премиера се очаква в края на септември в ефира на турския телевизионен Канал Д.

Проектът е адаптация на италиански сериал и проследява живота на психоложката Нилюфер, която притежава необичайна интуиция и развива силна симпатия към своите пациенти – тийнейджъри с тежко минало и различни зависимости. Към момента окомплектоването на актьорския състав продължава, като за екранен партньор на Бирдже се водят преговори с чаровния синеок актьор Чаалар Ертурул (Яъз от „Госпожа Фазилет и нейните дъщери”). Той ще се превъплъти в образа на принципния и безкомпромисен прокурор Йомер, който ще влезе в конфликт с Нилюфер заради необичайните й методи на лечение. Сблъсъкът между противоположните им характери обаче ще зароди неочаквани чувства, на които и двамата безуспешно ще се опитват да устоят.

През последната година популярността на Бирдже в световен мащаб нарасна значително благодарение на участието й в два изключително успешни сериала за цифровата платформа „Нетфликс“ – „Полетът на птицата“ и „Гробище“. И двата проекта са подновени за нови сезони, които се очакват с огромен интерес както в Турция, така и извън пределите й. В „Полетът на птицата“ екранен партньор на Акалай е харизматичният актьор Ибрахим Челиккол, с когото през 2017 г. завладяха сърцата на зрителите с образите на Аслъ и Ферхат в криминалната драма „Черно-бяла любов“. В мистериозната поредица „Гробище“ до Бирдже, която влиза в ролята на полицайка, застава талантливият Олгун Токер (Махир в „Песента на живота“).

Материалите на сайта на вестник „ТВ сага“ са авторски и неправомерното им използване е в нарушение на Закона за авторското право и сродните му права.

Освен актриса Акалай се изявява и като певица, телевизионна водеща, художничка и дизайнер на бижута. Българските зрители са я наблюдавали и в ролята на Илай в драматичната сага „Вавилон“.

Източник: tvsaga.com

Сподели