Биографичният сериал „Джулия“ се завръща с втори сезон

„Джулия“, биографичният сериал, посветен на легендата в кулинарната история Джулия Чайлд се завръща с втори сезон в платформата HBO Max.

Поредицата разказва за развитието на кариерата Чайлд, наричана кралица на френската кухня, която през 1951 г. завършва престижно кулинарно училище в Париж. След това прочутата готвачка прави френската кухня достъпна за обикновената американска домакиня като оставя неизлечима следа върху готварските книги и телевизия.

През 1961 година, заедно с Луизет Бертол и Симон Блек, Чайлд издава книгата „Овладяване на изкуството на френската кухня““ (Mastering the Art of French Cooking“), която се превръща в бестселър и й носи световна слава.

Сюжетът на вторият сезон на „Джулия“  отново се фокусира върху кулинарния гуру. Забавна и трогателна, историята се разгръща в златните години на нейното готварско шоу „Френският готвач“, както и върху животът ѝ през този период.

В ролята на Джулия отново ще видим английската актриса Сара Ланкашър.

Историята на кулинарната звезда у нас е известна от романтичната комедия „Джули и Джулия“,  по мотиви на едноименната книга на Джули Пауъл и автобиографията на Чайлд. Във филма живот на Джулия вдъхва холивудската легенда Мерийл Стрийп. За участието си в лентата Стрийп печели наградата „Златен глобус“, номинирана е за „Оскар“ и БАФТА.

Материалите на сайта на вестник „ТВ сага“ са авторски и неправомерното им използване е в нарушение на Закона за авторското право и сродните му права.

 Чайлд е родена в заможно семейство на 15 август 1912 г в Пасадина, щата Калифорния. Любопитно е, че Джулия никога не се е занимавала с готвене, тъй като са имали прислуга, която да се грижи за домакинството.

Увлечението по кулинарното изкуство идва години по-късно. През 1948 година, вече омъжена, Джулия заминава със съпруга си Пол Чайлд, изпратен на дипломатическа мисия, за Франция. Запленена от френската кухня, тя се записва да учи в кулинарната школа  Le Cordon Bleu.

Източник: tvsaga.com

Сподели