Бестселърът „Уроци по химия” с телевизионна адаптация

Дебютният роман на американската писателка Бони Гармус „Уроци по химия” (Lessons in Chemestry), който се превръща в бестселър на „Ню Йорк Таймс” и получава положителни отзиви в „Гардиън”, ще има телевизионна екранизация.

Действието на поредицата се развива през 60-те години на миналия век и проследява живота на химичката Елизабет Зот, която се изправя пред редица предизвикателства, за да се утвърди като учен. Тя постъпва на работа в научния  институт „Хейстингс”, оказва се заобиколена само от мъже, които подценяват нейните познания и умения. Единственият, който забелязва нейният потенциал, е Калвин Еванс, брилянтен химик и носител на Нобелова награда, а скоро помежду им се зараждат нежни чувства.

Подобно на науката, и животът се оказва непредвидим. След време Елизабет Зот се оказва самотна майка, уволнена от работа, тъй като има дете без да е сключила брак. Неочаквано тя получава възможност да стане водещ на кулинарно предаване. Освен да учи домакините на питателни рецепти, подходящи за подрастващи, скоро Елизабет излага феминистките си възгледи и намира съмишленички, които вдъхновява да се изправят срещу статуквото.

Материалите на сайта на вестник „ТВ сага“ са авторски и неправомерното им използване е в нарушение на Закона за авторското право и сродните му права.

За ролята на Елизабет е избрана американската актриса Бри Ларсън. Неин партньор е 30-годишният Луис Пулман, който прикова вниманието на зрителите в образа на лейтенант Робърт Боб Флойд в лентата „Топ Гън: Маверик” (2022). Сериалът ще бъде достъпен от 13 октомври на платформата Apple +.

Източник: tvsaga.com

Сподели