„Без твоя поглед“ – финал

Исауро се свързва с Лукресия. Съобщава, че Марина се е настанила в дома му заедно с Дамяна и Рафита. Твърди, че ще им докаже, че се е променил, за да спечели тяхното доверие. Марина предупреждава Исауро, че трябва да се примири с присъствието на близките й в къщата му. Дамяна настоява Исауро да се откаже от делото за попечителство над Рафита в полза на Марина, за да заслужи прошката й. Исауро е силно афектиран след пристигането на Рикардо и заявява на Марина, че няма да й позволи да се омъжи за лекаря. Дон Луис и частният детектив се настаняват в хотела в Доминикана, където Сусана е отседнала. Дон Луис влиза в стаята на Сусана и й залага клопка. Провокира я да направи пълни самопризнания за финансовата измама, за която той е обвинен от властите, като записва техния спор и я предава на очакващите я в коридора полицаи.

Исауро манипулира Марина с обещанието, че ще прекрати процеса за родителските права над Рафита, ако тя прекрати връзката си със своя годеник. Марина уведомява Рикардо за решението си, а той я убеждава раздялата им да бъде само привидна. Рикардо обвинява Исауро, че се опитва да контролира живота на любимата му, а Марина предотвратява физическата схватка помежду им. Инспектор Таварес пристига в дома на Исауро и го уведомява, че разследва смъртта на Рамона. Марина дочува разговора им и настоява за обяснение. Исауро твърди, че от месец не е поддържал връзка с Рамона и получава сърдечна криза, когато инспекторът изисква от него да се яви на разпит в участъка във Вале дел Браво. Исауро е приет по спешност в болницата.

Дон Луис се завръща в Мексико сити, а на летището е посрещнат от адвокат Маркес и журналист, който го разпитва дали информацията, че се занимава с трафик на наркотици, е вярна. Маркес съобщава на дон Луис, че Алберто е поискал да промени фамилното си име. Дон Луис се опитва да разубеди сина си, но той не отстъпва пред неговите увещания. Лукресия убеждава Алберто да й позволи да разговаря с Исауро. Посещава го в болничната му стая, а Исауро твърди, че не е убил Рамона и напада Лукресия, която се усъмнява в неговите думи. Роел уведомява Марина, че въпреки здравословното състояние на Исауро, съдията е отказал тя да получи попечителството над Рафита, но се е съгласил да се грижи за него, докато бащата на бебето се възстанови.

Инспектор Саморал и неговият помощник пристигат в имението на Окаранса и арестуват дон Луис по обвинение, че е напуснал страната в нарушение на условията по освобождаването му под гаранция. Лукресия споделя пред Марина и Алберто, че желае да започне терапия с Исауро. Исауро принуждава Марина да го посещава в болницата. Пруденсия пристига в затвора, в който дон Луис е изпратен. Той твърди, че все още е влюбен в нея и я умолява да не го изоставя. Разпитва я за чувствата й към него, но Пруденсия не отговаря на неговия въпрос и се сбогува.

В хостела на Торибио пристигат гостите за двойната сватба на Анита и Паулино и Дамяна и Маргарито. Анита дочува бъдещия си съпруг да заявява на Валдо, че е съкрушен заради заминаването на Ванеса и че ясно осъзнава, че дължи музикалната си кариера на нея. Ерасмо моли Ерик и Йола за прошка, че се е опитал да провали връзката им. Длъжностното лице по гражданското състояние обявява Маргарито и Дамяна за съпруг и съпруга, а Анита прекъсва церемонията и настоява с Паулино да разговарят насаме. Упреква го, че е запазил в тайна от нея, че Ванеса му е помогнала да запише първата си песен. Паулино припомня, че двамата ще бъдат родители и предлага да довършат тържеството, но Анита признава, че го е заблудила, че очаква дете. Доня Соледад става свидетел на разговора им и е възмутена от постъпката на дъщеря си, както и Паулино, който побягва от хостела, без да даде обяснение на близките си. Анита се извинява на майка си и гостите, а Балдомеро убеждава Соледад да прости на дъщеря си.

Таварес съобщава на Исауро, че с колегите му са установили модела на колата, с която Рамона е била прегазена, и обещава скоро да открият нейния убиец. Исауро се свързва с Лукресия и предупреждава, че ще бъде разобличен за смъртта на Рамона, а тя привидно му предлага план за бягството му с Марина. На следващия ден Лукресия посещава Исауро в болницата, под предлог че ще обсъдят подробностите, но поставя смъртоносен медикамент в системата му. В този момент Марина влиза в стаята, а Лукресия взима скалпел и й нанася прободна рана в областта на корема. Лукресия поставя оръжието в ръката на Исауро и отново ранява Марина, за да не остане никакво съмнение, че той е отнел живота й. Марина губи съзнание, а Исауро със сетни сили повтаря, че винаги ще я обича и издъхва. Медицинска сестра вижда безжизнените им тела и уведомява Алберто, който отчаяно се опитва да окаже първа помощ на Марина. Дъщерята на Пруденсия е подложена на животоспасяваща операция.

Дон Луис вижда Сакариас в затвора, който нарежда на негови приятели да го нападнат. Сакариас разкрива пред дон Луис, че Ванеса и Паулино са влюбени. Таварес узнава, че Исауро е отнел живота на Рамона, и заминава за Мексико сити, за да го арестува, но разбира за неговата смърт. Таварес уведомява близките на Марина, че Исауро е убил помощничката си. Ванеса се просълзява, когато научава за ареста на дон Луис, а прекият й началник Хулио се опитва да я успокои. Ванеса посещава майка си в затвора с надеждата, че тя ще й поиска прошка. Сусана настоява Ванеса да й помогне и я напада, след като тя отказва. Ванеса се среща и с дон Луис, за да му засвидетелства подкрепата си, а той я уведомява за състоянието на Марина. Паулино пристига на работното място на Ванеса, но не я открива. Хирургът, оперирал Марина, предупреждава семейството й, че тя е в кома и не възлага надежди, че ще се възстанови. Фернандо уведомява Алберто и Рикардо, че властите подозират, че Марина е извършила опит за убийството на Исауро.

Дон Луис си припомня униженията, на които е подложил Марина, и се надява, че тя ще му прости. Лукресия влиза в болничната стая на Марина, за да отнеме живота й. В този момент Марина идва в съзнание, а случайната поява на Алберто осуетява плана на Лукресия. Марина успява да предупреди Алберто, че Лукресия е отговорна за смъртта на Исауро. Рикардо и Алберто предотвратяват бягството на Лукресия от болницата, а Рикардо открива в колата й спринцовката с медикамента, който е поставила в системата на Исауро. Рикардо решава тайно да извърши ДНК тест на Алберто и Рафита. Лукресия отрича пред Саморал да е причинила смъртта на Исауро и да се е опитала да убие Марина. Инспекторът конфискува телефона й и по-късно съобщава, че са установили, че е провеждала разговори с Исауро.

Рикардо уведомява Марина, че Роел е информирала съдията за случилото се с Исауро и тя ще получи пълно попечителство над Рафита. Споделя плановете си за съвместното им бъдеще и я уверява в желанието си да бъде баща на сина й и тримата да бъдат щастливи. Двамата се целуват, а Алберто тайно ги наблюдава. Хулио понечва да целуне Ванеса, но тя го отблъсква. Паулино пристига във фирмата, в която Ванеса работи. Признава, че не се е оженил за Анита и я уверява в своите чувства. Ванеса и Паулино се целуват, а колегите й ги аплодират. Паулино отвежда любимата си в хостела. Рикардо е неотлъчно до Марина и й помага да се възстанови. Адвокатът на Лукресия я съветва да пледира невменямост за извършените престъпления, за да не излежи присъдата си в затвора. Алберто решава да се установи в Мексико.

Рикардо получава резултатите от ДНК теста на Рафита и научава, че Алберто е баща на детето. Въпреки съмненията си и страха, че ще изгуби любовта на Марина, той признава истината на Алберто. Уверява го, че ще се грижи за сина му. Алберто посещава Марина и й пожелава да бъде щастлива. През сълзи се сбогува с нея. След срещата им Рикардо влиза в стаята на Марина. Тя заявява, че Алберто винаги ще бъде част от нейния живот. Алберто пристига в хостела и прегръща Рафита. Марина е изписана от болницата и е изненадана, когато вижда в стаята си Алберто и Рафита. Алберто я уверява, че ще я обича до последния си дъх и съобщава, че Рафита е негов син. Тримата се прегръщат.

След време

Торибио открива любовта. Доня Соледад и Балдомеро заживяват заедно. Първият диск на Паулино се продава с огромен успех и той откупва от дон Луис имението във Вале дел Браво. Йола започва работа като адвокат, но помага на Ерик в караваната за приготвяне на бързи храни. Дон Луис е изоставен от своето семейство и остава сам в имението. Марина завършва медицина и е бурно аплодирана от своите близки, които присъстват на церемонията по нейното дипломиране. Тя благодари на Дамяна за безусловната подкрепа и грижите през годините. Марина прегръща Пруденсия, която заявява, че се гордее с нея. Алберто също е сред гостите и насърчава порасналия Рафита да подари бяла роза на майка си. Марина целува Рикардо, който я поздравява за успеха. Рикардо и Марина се наслаждават на любовта си, двамата отглеждат заедно Рафита и малкия си син.

Материалът „Без твоя поглед“ – финал е публикуван за пръв път на Вестник TV Сага.

Източник: tvsaga.com

Сподели