„Безмилостен град“ – финал

Джемре пристига в жилището на сестра си и й удря плесница. Обвинява Джерен, че е причинила смъртта на Агях, и прекъсва отношенията със сестра си. Джемре споделя с майка си, че Джерен е предала на гостите на медийната презентация и на Агях резултатите от ДНК изследването на Дженк. Нериман успокоява Джерен, че Джемре и бездруго никога не се е грижела за интересите на сестра си. През нощта Недим открива Дженк на гроба на Агях. Дамла е разтревожена, че брат й не се прибира и не отговаря на обажданията й. Тя разпитва в пристройката за прислуга за Дженк и Дживан се опитва да я утеши. Джерен пристига в имението с багажа си и поднася съболезнованията си на Дамла.

Дамла се опитва да я прогони, но Джерен заявява, че има право да живее със сина си в дома и нарежда на Нуртен да приготви за нея бившата стая на Шениз. Сехер, Джемре и Дживан се опитват да накарат Джерен да си тръгне, но тя отказва да ги послуша. Сехер и Джемре скриват от Дамла и Дживан, че Джемре е изпратила ДНК теста на Агях. Сехер заявява, че се отрича от дъщеря си. Тя се обажда на свекърва си и я обвинява, че е внушила на Джерен да бъде алчна и нахална. Нериман отново заплашва снаха си, че ще издаде пред Джемре, че не й е баба. Недим упреква Джерен, че не му е разкрила, че Дженк е негов брат.

Лекарят на Дженк го вика в болницата и го предупреждава, че трябва да се подложи на втора операция на тумора в мозъка си, макар да е с малки изгледи за успех. Дженк се отказва от лечение, въпреки че лекарят му дава надежда да оживее. Джерен издевателства над Шениз и я заплашва, че ще се омъжи за сина й. Предизвиква я да стане от инвалидната количка, но Шениз продължава да се преструва, че е парализирана. Недим укорява Джерен за наглостта й да се върне в имението в деня на погребението на чичо му. Когато всички заспиват, Шениз се промъква в спалнята на Джерен и се опитва да я задушава с възглавница. Джерен започва да крещи и Шениз се връща в стаята си. Обитателите на имението се събуждат от виковете на Джерен, която твърди, че Шениз я е нападнала. Недим се уверява, че Шениз спи в стаята си. Дамла и Башак решават, че Джерен е сънувала кошмар или отново ги лъже.

Дамла настоява Дженк да приеме копчетата за ръкавели с монограма на Агях. Разпитва го дали ще може да приеме Недим за своя брат. Дженк категорично отхвърля подобна възможност. Джемре споделя с Йозге, че Недим я укорява, че е скрила от него, че Дженк е негов брат. Йозге я съветва да не се самообвинява за това, че е учила истината преди другите и я е скрила заради Агях. Джерен посещава Шениз в бившата стая на Недим и я тормози, за да я накара да се издаде, че не е парализирана. Башак я заварва да издевателства над Шениз и я възпира. Джерен й забранява да се намесва в делата на семейство Карачай. Насаме Башак предлага на Шениз да издаде Джерен пред Дженк и Дамла, но тя отказва.

Джерен научава от Нуртен, че в стаята на Умут има инсталирана камера, за да може да следи бебето. Джерен преглежда записите от камерата и открива, че Шениз е посещавала тайно Умут. Джерен показва на Дженк записа, който доказва, че Шениз може да се движи без чужда помощ и се преструва, че е парализирана. Дженк унищожава уличаващия запис и забранява на Джерен да издаде майка му пред някой друг. Мустафа, лекарят на Дженк, се обажда на Недим и го кани в кабинета си. Мустафа разкрива пред Недим, че Дженк е тежко болен. Недим го моли да спаси брат му.

Дженк споделя с Недим, че не е влюбен в Джемре, а го е заблудил, за да го нарани. Джемре дочува думите му. Дженк я изпраща с шофьора Мелих да настигне Недим, който се отправя  към морския бряг. Джемре решава да последва съвета на Йозге и признава чувствата си на Недим. Недим отхвърля протегнатата ръка на Джемре, защото знае, че Дженк го е излъгал, че не я обича. Недим съобщава на Дженк, че се отказал от Джемре и няма да пречи на общото им щастие. Дженк още веднъж повтаря на Недим, че не изпитва интерес към Джемре, която за него е съвсем обикновена девойка.

Недим става свидетел как Юсуф поднася букет на Дамла и я извежда на романтична разходка. Дженк съобщава на сестра си, Недим и Джемре, че възнамерява да се ожени за Джерен, за да изпълни предсмъртното желания на Агях и Умут да има баща. Башак уведомява Шениз за решението на сина й. Шениз изпада в криза и блъсва храната, която Башак й подава. Докато Башак е извън стаята й, Шениз скрива нож под възглавницата на инвалидния си стол. Сломеният Дживан информира майка си, че ще постъпи в армията и никога повече няма да се върне в имението. Дженк обяснява на Джерен, че е решил да сключи брак с нея, за да накаже майка си за лъжите и интригите й.

Джерен организира тържество за сватбата си с Дженк. Сехер, Джемре и Дживан я уведомяват, че след сватбата заминават за Антакия. Джерен отказва да последва близките си в своя роден град и отново да понася несгодите на живота в бедност. На сбогуване Сехер й пожелава щастие с новото семейство. Джерен облича сватбената рокля от бракосъчетанието си с Недим и отива в стаята на Шениз, за да тържествува с победата си над нея. Дженк пристига пред имението, където го очакват сестра му, Недим и семейство Йълмаз. Джерен излиза на балкона на имението. Шениз я напада с ножа. Двете жени влизат в схватка. Шениз блъска Джерен през перилата на балкона. Джерен се вкопчва в нея и двете падат пред имението.

Башак вика линейка. Джемре установява, че Шениз е мъртва. Преди да издъхне, Джерен моли майка си и Джемре за прошка и им поверява Умут. След погребението на Шениз Дженк и Недим отвеждат сломената Дамла в имението. Дженк утешава сестра си. Тя настоява да й обещае, че никога няма да я изостави. Сехер се нахвърля върху Нериман и я обвинява за гибелта на Джерен. Нериман укорява снаха си, че е била бременна с Джемре, преди да се омъжи за бащата на Джерен и Дживан. Сехер потвърждава пред Джемре и Дживан, че думите на баба им са истина. Джемре побягва от имението и Недим тръгва след нея. Тя губи съзнание в ръцете му. Когато Джемре идва на себе си, забранява на Недим да я следва. Сехер прогонва свекърва си от пристройката за прислуга.

Нуртен моли Дженк да се погрижи за сина си, който плаче непрестанно. Джемре се завръща в пристройката и настоява майка й да разкаже всички обстоятелства около извънбрачната си връзка. Сехер признава пред Джемре, че се влюбила в работника от близката фабрика Кадир, който я съблазнил, но напуснал Антакия веднага щом научил, че очаква дете. След това Сехер се омъжила за сина на Нериман, който се опълчил на майка си, за да сключи брак с нея. Джемре пожелава да узнае фамилното име на Кадир от майка си, за да го издири. Сехер й го дава, но я предупреждава, че ще бъде разочарована, ако се срещне с него.

Недим кани Дженк на среща извън имението и признава, че е научил от Мустафа за диагнозата му. Призовава Дженк да се помирят и да дадат шанс на братската си обич. Дженк отказва да се лекува в чужбина, защото иска да използва оставащото му време, за да го прекара със сина си. Той моли Недим разговорът им да остане в тайна. Дживан съобщава на Недим, че напуска работата си като шофьор в имението. Недим му предлага пост в холдинга, но Дживан отказва, тъй като е решен да замине за Антакия. Джемре споделя с Недим, че Кадир е биологичният й баща. Недим я утешава и обещава да открие Кадир. Той се обръща към Юсуф да издири бащата на Джемре.

Дженк споделя с Дамла намерението си да напусне имението с Умут, за да може да му посвети цялото си внимание. Нериман моли Джемре да се застъпи за нея пред майка си, но тя отказва да помогне на възрастната жена. Нуртен убеждава Сехер да не отвежда Умут със себе си в Антакия, защото Дженк се е променил и полага ежедневни грижи за бебето. Дженк посещава Сехер и я уведомява, че ще замине на кратко пътешествие със сина си. Сехер го умолява да не й отнема Умут, но Джемре му разрешава да отведе бебето. Дживан се сбогува с Дамла, преди да постъпи в армията.

Юсуф пристига в имението, за да предаде на Недим адреса на Кадир. Недим съобщава на Джемре, че биологичният й баща живее в Истанбул, и предлага да я придружи. Тя го пита защо я е отблъснал и Недим отново заявява, че не могат да бъдат заедно. Джемре решава да посети Кадир сама. Юсуф използва посещението си в имението, за да остане насаме с Дамла. Той й поднася диамантен пръстен и й предлага брак. Дамла отвръща, че е влюбена в Дживан и му връща пръстена. Сехер дочува разговора им и уверява Дамла, че ще замести покойната й майка, доколкото й стигнат силите.

Джемре се отправя към резиденцията на Кадир и го заварва да прогонва възрастна наемателка на негов имот, която се оплаква, че е болна, но ще заплати дължимия наем за жилището си. Джемре уведомява Кадир, че е дъщеря на Сехер Йълдъз. Той заявява, че познава много жени като Сехер и отказва средства на непознати. Възмутената Джемре си тръгва и дава на наемателката телефонния номер на Недим, като обещава да разговаря с него да й помогне да намери друга квартира.

Сехер окуражава сина си да не се отказва от любовта си към Дамла и да се бори за сърцето й. Джемре се извинява на майка си, че не я е послушала и е посетила Кадир. Тя предлага на Сехер и брат си да заминат на следващия ден за Антакия. Дженк се прощава с Джемре, преди да замине с Умут.

Близките на Дженк го изпращат. Недим, Дамла, Нуртен и Башак се прощават със Сехер и децата й, които тръгват за Антакия. Недим и Джемре трудно сдържат сълзите си. По време на пътуването Дженк поддържа постоянна връзка със Сехер и Недим. След месец при един от разговорите с брат си Дженк изгубва съзнание. Събралите се около него непознати викат линейка. Сехер се обажда на Недим разтревожена, че не е успяла да се свърже по телефона с Дженк от два дни. Недим премълчава пред нея, че Дженк е в болница. Д-р Мустафа уведомява Недим, че трябва да се сбогува с брат си, защото не му остава да живее още дълго. Дженк заръчва на Недим да отгледа сина му с Джемре и след смъртта му да предаде на Умут записите от съвместното им пътуване.

Сехер и Джемре се грижат Нериман да има редовно храна, но не я допускат до дома им в Антакия. Нериман ги укорява за коравосърдечието и докато ги кълне, пада по стълбите на къщата им. Недим пристига в дома на Джемре и Сехер с Умут и им съобщава, че Дженк е починал. Недим събира всички близки на Дженк, с които той не се е простил в имението, за да видят заедно видеообръщението му към тях. Дженк се сбогува с Нуртен, Башак и Сехер, на която признава, че е прекрасна майка и е щастлив, че Умът ще има баба като нея. Той се извинява на Дамла, че е скрил от нея болестта си и я окуражава да следва сърцето си. Накрая Дженк поверява Умут на Недим и Джемре, на които има най-голямо доверие, че ще се погрижат за щастието на сина му. Недим и Джемре напускат имението. Нуртен и Башак остават последни в празната къща и заключват вратите й.

След 6 години

Недим и Джемре отглеждат заедно Умут и сина си Булут. Дживан и Дамла са женени и са занимават с отделен бизнес. Двамата пристигат в дома на Недим и Джемре за седмия рожден ден на Умут. Сехер заварва Нериман да крои интриги как да омъжи Елмас, дъщерята на съседите, за богат ерген. Сехер предупреждава Елмас да не вярва на свекърва й, заради която нейната дъщеря Джерен е загинала. Елмас отказва да следва съветите за успех на Нериман. Недим изпълнява обещанието към брат си и пуска на Умут видеозаписа от пътуването му като бебе с баща му Дженк.

Материалът „Безмилостен град“ – финал е публикуван за пръв път на Вестник TV Сага.

Източник: tvsaga.com

Сподели