Актрисата Мерил Стрийп се развежда

Актрисата Мерил Стрийп се развежда

През последните години актрисата Мерил Стрийп и съпругът й – скулптура Дон Гъмър, живеят разделени. Новината беше потвърдена от представител на Стрийп пред списание „People” .

„Дон Гъмър и Мерил Стрийп не са заедно от 6 години. Двамата винаги ще се грижат един за друг и ще се уважават, но взеха решение да се разделят”, се казва в изявлението.

Стрийп и Гъмър се запознават през 1978 г. Те сключват брак през същата година, а миналия месец беше отбелязана 45-та им годишнина.

През годините двамата са снимани на множество събития заедно, но до голяма степен държат личния си живот далеч от пресата.

Неведнъж в интервюта Стрийп споделя каква е тайната на успешния им брак. „Трябва да бъдеш добър, да си готов да правиш компромиси. Е, трябва и да млъкваш от време на време”, казва още тя.  Актрисата уточнява, че няма правилник за създаване на семейство. „Винаги всичко е базирано на огромни компромиси и много разговори“, добавя холивудската звезда.

За последно Дон и Мерил са забелязани заедно през 2018-та година по време на церемонията за връчването на престижните награди  „Оскар”.

Стрийп е трикратен носител на  Награда на филмовата академия на САЩ за филмите – „Изборът н Софи”, „Крамър срещу Крамър” и „Желязната лейди”.  Тя е номинирана и рекорден брой пъти за златната статуетка – 21.

През 2012 г. Стрийп отдава почит на Гъмър в речта си при приемането  на „Оскар” за най-добра актриса за изпълнението й в „Желязната лейди“.

„Първо, ще благодаря на Дон, защото когато благодариш на съпруга си в края на речта, минава просто с музиката, а искам той да знае, че всичко, което ценя най-много в живота ни, си ми дал ти“, казва тогава Стрийп.

Актрисата разказва, че съпругът ѝ е бил почти изцяло ангажиран в отглеждането на децата им, докато тя е отсъствала за по-дълги периоди от време.

Двойката има четири деца – 43-годишният Хенри, 40-годишната Мейми, 37-годишната Грейс и 30-годишната Луиза. Те имат и 5 внучета.

Мерил Стрийп и Дон Гъмър

Източник: tvsaga.com

Сподели